Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gooien Coucke en Verhaeghe het op een akkoordje? “Valt achter de schermen te horen”

Marc Coucke (KV Oostende)

Roger Vanden Stock heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen als voorzitter van de Pro League. “Zo’n beslissing is altijd een beetje een emotioneel moment. Maar ik ben 75, het is tijd voor iets anders. En dit betekent niet dat ik helemaal uit het voetbal verdwijn. Ik blijf immers liefhebber van mijn club”, klinkt het klaar en duidelijk. Maar wie zal hem opvolgen?

Pierre François – CEO van de Pro League – heeft begrip voor de beslissing van Vanden Stock, maar betreurt het einde van een tijdperk. “De mededeling kwam er met een dusdanige vastberadenheid dat niemand Vanden Stock gevraagd heeft om zijn mandaat uit te doen. Voor mij persoonlijk valt zijn ontslag zwaar. Ik heb in mijn leven met twee voorzitters gewerkt: Luciano D’Onofrio bij Standard en Vanden Stock bij de Pro League. Allebei hebben ze veel voor mij betekend. Ik weet nu al dat mijn werk een stuk moeilijker wordt zonder Roger. We moeten nu op zoek naar een nieuwe voorzitter en die moet er komen voor de Algemene Vergadering van 5 juni.”

Kandidaat-opvolgers voor Vanden Stock zijn er voorlopig nog niet. Ivan De Witte – die de Pro League van 2007 tot 2011 al leidde – werd gepolst, maar de voorzitter van AA Gent bedankt vriendelijk. “Ik ga goed meewerken aan het opvolgingsproces, maar ik denk er niet aan om zelf opnieuw voorzitter te worden.”

Volgens Het Laatste Nieuws kunnen de voorzitters van Anderlecht en Club Brugge het wel eens op een akkoordje gooien. “Verwacht wordt dat Marc Coucke en Bart Verhaeghe een kandidatuur indienen. Achter de schermen valt te horen dat beiden het voorzitterschap van de Pro League en van de voetbalbond onder mekaar zouden willen verdelen”, suggereert de krant. Verhaeghe is momenteel vicevoorzitter van de Belgische Voetbalbond. De verstandhouding tussen beide heren kan tot slot ook de competitiehervorming beïnvloeden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws