Gooien Coucke en Verhaeghe het op een akkoordje? “Valt achter de schermen te horen”

Marc Coucke (KV Oostende)

Roger Vanden Stock heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen als voorzitter van de Pro League. “Zo’n beslissing is altijd een beetje een emotioneel moment. Maar ik ben 75, het is tijd voor iets anders. En dit betekent niet dat ik helemaal uit het voetbal verdwijn. Ik blijf immers liefhebber van mijn club”, klinkt het klaar en duidelijk. Maar wie zal hem opvolgen?

Pierre François – CEO van de Pro League – heeft begrip voor de beslissing van Vanden Stock, maar betreurt het einde van een tijdperk. “De mededeling kwam er met een dusdanige vastberadenheid dat niemand Vanden Stock gevraagd heeft om zijn mandaat uit te doen. Voor mij persoonlijk valt zijn ontslag zwaar. Ik heb in mijn leven met twee voorzitters gewerkt: Luciano D’Onofrio bij Standard en Vanden Stock bij de Pro League. Allebei hebben ze veel voor mij betekend. Ik weet nu al dat mijn werk een stuk moeilijker wordt zonder Roger. We moeten nu op zoek naar een nieuwe voorzitter en die moet er komen voor de Algemene Vergadering van 5 juni.”

Kandidaat-opvolgers voor Vanden Stock zijn er voorlopig nog niet. Ivan De Witte – die de Pro League van 2007 tot 2011 al leidde – werd gepolst, maar de voorzitter van AA Gent bedankt vriendelijk. “Ik ga goed meewerken aan het opvolgingsproces, maar ik denk er niet aan om zelf opnieuw voorzitter te worden.”

Volgens Het Laatste Nieuws kunnen de voorzitters van Anderlecht en Club Brugge het wel eens op een akkoordje gooien. “Verwacht wordt dat Marc Coucke en Bart Verhaeghe een kandidatuur indienen. Achter de schermen valt te horen dat beiden het voorzitterschap van de Pro League en van de voetbalbond onder mekaar zouden willen verdelen”, suggereert de krant. Verhaeghe is momenteel vicevoorzitter van de Belgische Voetbalbond. De verstandhouding tussen beide heren kan tot slot ook de competitiehervorming beïnvloeden.

Laatste Nieuws

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...

Diagne haalt opnieuw uit naar Clement

Na de miserie met de Knokse villa is Mbaye Diagne ondertussen in de Senegalese hoofdstad Dakar aangekomen. Na het...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

“Weggaan bij Club Brugge, dat was de grootste blunder uit mijn carrière”

Nastja Ceh won twee landstitels en twee bekers in vier seizoenen bij Club Brugge. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft de Sloveen een interview.

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...