Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clubicoon in de maak? “Hij is onze nieuwe Raoul Lambert”

Brugse line-up (Club Brugge - Sint-Truiden)

Het uitstekende seizoen van Club Brugge gaat ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij. Zo komt er alsmaar meer aandacht vanuit hun thuisland voor een aantal van de buitenlanders bij Blauw-Zwart. Dat geldt in het bijzonder voor Ruud Vormer, die deze week wellicht de Gouden Schoen in ontvangst mag nemen.

Voordien kreeg de 30-jarige middenvelder amper aandacht in Nederland, maar nu schrijft de lokale pers massaal over onze captain. Ook het Algemeen Dagblad ging op zoek naar wat Vormer zo uniek maakt en legde zijn oor te luister bij Club-supporter Daniël Jonckheere, uitbater van het Bierpaleis in Brugge.

“Ruudje is onze nieuwe Raoul Lambert”, legt Jonckheere uit. “Die kende gij zeker niet? Een echte Bruggeling. Een van ons, met hart voor de club. Dat geldt voor Vormer ook. Een beetje on-Nederlands vind ik hem. Geen praatjes, maar een binder, die de ploeg sterker maakt, net als eerst Timmy Simons. De man die hier één geheel smeedt van jong en oud. Echt, Ruud zou een goede burgemeester zijn.”

Ook Gert Verheyen sluit zich daarbij aan. “Of het nu Nederlanders zijn of Belgen, het gaat hier om wat ze willen betekenen voor de club. Dat ze het truitje nat maken. Dat maakt Vormer tot het prototype van een Club Brugge-speler. Iedereen hier is allang vergeten dat hij een Nederlander is.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws