Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club kent zijn straf na oerwoudgeluiden tegen Charleroi’

Club-fans vieren (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge werd tijdens de voorbije weken tot twee keer toe beschuldigd van racistische gezangen op Jan Breydel. Zowel Francis N’Ganga (Charleroi) als Paul-José Mpoku (Standard) hadden immers oerwoudgeluiden gehoord vanuit het Brugse publiek. Het Bondsparket heeft intussen zijn hoofd gebogen over het eerste incident.

Volgens Het Nieuwsblad heeft het parket een geldboete van 5.000 euro gevorderd voor de verwijten richting N’Ganga. Daar blijft het echter niet bij, want de KBVB wil ook een wedstrijd die gedeeltelijk achter gesloten deuren afgewerkt wordt. Zo wil het Bondsparket vak 313 – waar de oerwoudgeluiden naar verluidt vandaan kwamen – voor één match uitsluiten.

Het gaat hier om een voorwaardelijke straf en dus moeten de supporters in vak 313 niet meteen wanhopen. Al spreekt het niet in het voordeel van Club Brugge dat het zich op 26 februari opnieuw moet verantwoorden, deze keer voor de racistische gezangen aan het adres van Mpoku. Daardoor bestaat het risico dat de eerder genoemde voorwaardelijke straf effectief wordt.

UPDATE 16.33 uur: Club dreigt hele tribune te moeten sluiten door deze 3 onregelmatigheden

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws