Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-huurling klapt uit de biecht: “Leko vond het jammer dat ik moest vertrekken”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Komende zaterdag kijken Club Brugge en KV Kortrijk elkaar in de ogen op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie. Terwijl Blauw-Zwart zijn mindere reeks wil doorbreken met een driepunter, strijden de Kerels nog volop voor een plekje in Play-Off 1. Club-huurling Jérémy Perbet mag enkel aantreden als KVK een schadevergoeding van 600.000 euro betaalt.

“Het is spijtig dat ik die match niet kan spelen”, foetert Perbet. “Nu, het bestuur van Kortrijk kan er altijd voor kiezen om die 600.000 euro toch te betalen… Dat zou een unicum zijn in het Belgisch voetbal. Maar het zou beter zijn als Club me zwart op wit verbood om te spelen. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat ze wel in mij geloven. Vorige zomer telden ze anderhalf miljoen euro neer, voor een speler van bijna 33 jaar, dat zegt toch wat. In de winterstop heb ik er nog fysieke testen ondergaan en ze waren erg tevreden.”

In het Guldensporenstadion kende Perbet een ongelukkige samenwerking met Yannis Anastasiou, maar onder Glen De Boeck leeft het ouderdomsdeken weer helemaal op. “De Boeck stelde me centraal op, als aanspeelpunt, en begreep dat er zoveel mogelijk voorzetten mijn richting moesten uitkomen.”

“Anastasiou had dat niet door, die liet ons met tweeën in de punt spelen en dat werkte niet. Als diepe spits houd ik ook verdedigers aan de praat en daarvan profiteert Chevalier om te scoren. Nu mag je Leko en Anastasiou niet over dezelfde kam scheren. Leko heeft een goeie aanpak, daardoor staat Brugge ook aan kop. Hij vond het jammer dat ik moest vertrekken”, onthult onze huurling in Sport/Voetbalmagazine. Met Abdoulay Diaby, Wesley Moraes, Jelle Vossen en Emmanuel Dennis beschikte Club immers al over voldoende spitsen in zijn spelerskern.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws