Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans hebben gouden tip voor Leko: “Hij moet als eerste op het startblad staan”

Brugse aanhang viert (Club Brugge - Gent)

Als er zondag één ploeg verdiende te winnen op de Freethiel, dan was het Club Brugge. Blauw-Zwart vergat echter om de 0-1 verder uit te diepen en kreeg in het absolute slot het deksel op de neus na een owngoal van Clasie. Desondanks was Leko achteraf behoorlijk tevreden met de prestatie van zijn manschappen en ook de Brugse fans zagen heel wat goeie dingen.

Naast Vanaken – die een uitstekende partij speelde – veroverde ook Nakamba nog maar eens de harten. Op de akker van Waasland-Beveren onderstreepte de 24-jarige Zimbabwaan opnieuw zijn grote kwaliteiten in de recuperatie. Het is dan ook geen toeval dat Naka in Het Belang van Limburg dit seizoen met 6.62 gemiddeld de hoogste score krijgt van alle spelers in de Jupiler Pro League. Ter vergelijking: Vanaken staat in diezelfde ranglijst zeventiende met 6.26, Vormer negentiende met 6.24.

Met een fitte Vormer en Vanaken koos Leko de voorbije weken bijna altijd voor ofwel Nakamba ofwel Clasie. Laatstgenoemde kreeg na zijn glansprestatie in de Beker van België tegen Charleroi vaker en vaker zijn kans, maar kon in zijn laatste wedstrijden niet altijd overtuigen. De huurling van Southampton is op papier de betere voetballer, maar de grote meerderheid van de Club-fans is van oordeel dat Nakamba veel meer evenwicht in de ploeg brengt. Zij hopen dan ook dat de Bulldozer van Bulawayo voortaan in de ploeg blijft staan.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws