Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans doen oproep aan Leko: “Een groot trainer geeft zijn ongelijk toe”

Brugse sfeer (Club Brugge - Antwerp)

Club Brugge heeft voor de eerste keer dit seizoen in eigen huis punten verloren. In een beklijvende topper tegen Charleroi leek het op weg naar de zege nadat twee keer een achterstand opgehaald werd, maar moest het uiteindelijk toch vrede nemen met een gelijkspel. Een spectaculaire partij eindigde op 3-3.

Club begon weifelend aan de match en Charleroi claimde zelfs al na twee minuten een strafschop nadat Scholz Benavente even ophield, maar het moet wel gezegd dat de overtreding buiten de zestien gebeurde. Het was wel tekenend voor de wedstrijd, waarin Blauw-Zwart speelde te slordig en dat werd ook afgestraft. Ilaimaharitra profiteerde van een te korte kaats van Clasie in de eigen zestien om de 0-1 binnen te knallen. Lang bleef die stand echter niet staan, want amper drie minuten later knalde Limbombe de gelijkmaker heerlijk binnen. Charleroi was echter niet van zijn melk en klom snel weer op voorsprong met een afstandsschot van Hendrickx. Tot overmaat van ramp miste Ruud Vormer even later ook nog een penalty.

Club had dus veel werk in de tweede helft en begon er ook snel aan. Vanaken zette een mooie solo op en bracht na een één-tweetje met Diaby koelbloedig de stand weer in evenwicht. De motor sloeg, met hulp van de fans, weer aan en Club zocht nadrukkelijk naar de 3-2. Het had echter pech in de afwerking: Vormer trof de pal, Penneteau pakte uit met een wereldsave op een schot van Diaby en een knal van Limbombe spatte uiteen op de lat. Ook Wesley kreeg een dot van een kans, maar zijn kopbal was te slap. De Braziliaan maakte even later wel zijn misser goed door een aflegger van Cools wél binnen te leggen. Club leek op weg naar de zege, maar Charleroi kwam toch nog één keer opzetten. Rezaei zette zich met een gelukje door en knalde de gelijkmaker binnen.

Club liet dus weer punten liggen en slikte nog eens drie tegendoelpunten. De supporters riepen Ivan Leko dan ook massaal op om twee wijzigingen in zijn ploeg door te voeren. Nakamba moet terug voor evenwicht op het middenveld zorgen en Gabulov heeft tussen de palen nog niet kunnen overtuigen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws