Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clasie legt uit waarom hij voor Club Brugge koos

Jordy Clasie in actie (Club Brugge - Zulte Waregem)

Het was toch best een grote verrassing toen Jordy Clasie eind augustus bij Club Brugge belandde. De 26-jarige Nederlander is immers best een grote naam, want Southampton betaalde destijds veel geld om hem bij Feyenoord weg te halen en met de Nederlandse nationale ploeg behaalde hij nog brons op het WK 2014.

In Het Laatste Nieuws vertelt Clasie hoe hij bij Club belandde. “Ik wilde héél graag naar de Premier League – mijn dochtertje is geboren tien dagen nadat ik had getekend in Southampton -, maar dan vertrekt Koeman, en voor je het weet, val je uit de gratie van de nieuwe coach, ben je ongelukkig, is je vrouw ongelukkig, en mis je alles en iedereen – we leefden echt in een negatieve sfeer”, klinkt het.

“Vanaf januari 2017 ging maar één gedachte meer door mijn hoofd en dat van mijn vrouw: ‘We moeten hier weg’. Toen duidelijk werd dat Feyenoord geen optie was, maar Club Brugge concreet werd, heb ik gezegd: ‘Dat doe ik’. Ik keek niet eens naar de spelerslijst, en of er concurrentie was op mijn plaats. Ik wilde gewoon weer gelukkig zijn.”

Dat is ook gelukt, maar waar zijn toekomst ligt weet Clasie nog niet. “Je ziet weinig spelers die eerst verhuurd worden en daarna alsnog titularis zijn. Het wordt lastig, dat besef ik. Mijn vrouw, mijn twee kindjes…, ik wil dat zij ook gelukkig zijn. Zonder hun steun is het mij niks waard. Maar goed, Brugge maakte ons weer happy – da’s al veel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws