Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse supportersclub spreekt klare taal over match achter gesloten deuren door oerwoudgeluiden

Club-fans 1891 zwarte vlagjes (Club Brugge - Genk)

Club Brugge werd tijdens de voorbije weken tot twee keer toe beschuldigd van racistische gezangen op Jan Breydel. Zowel Francis N’Ganga (Charleroi) als Paul-José Mpoku (Standard) hadden immers oerwoudgeluiden gehoord vanuit het Brugse publiek. De KBVB wil beide voorvallen niet zomaar laten passeren met louter een geldboete, waardoor zelfs een match achter gesloten deuren tot de mogelijke straffen behoort. Frederik Van Eenoo, voorzitter van supportersclub The Locals 78, reageert.

“Racisme hoort niet. Niet in het stadion en niet in onze maatschappij”, maakt Van Eenoo meteen duidelijk tegenover Voetbalkrant. “Als ik een supporter naast me oerwoudgeluiden zou horen maken, zou ik hem daarop aanspreken. Maar ik vind dat hetgeen er tegen Standard gebeurd is, enorm opgeklopt wordt.” En daarmee is hij lang niet de enige Club-fan die van mening is dat Blauw-Zwart geviseerd wordt.

“Als er iets geroepen wordt, krijgt het al snel de stempel ‘racisme’. Zoals die gezangen over de ‘joden’, de geuzennaam van Anderlecht. Als je staat te supporteren voor je club, is de tegenstander de vijand. Élke speler van de tegenstander. Dan roepen mensen soms al iets waar ze misschien spijt van hebben, of in een normale situatie nooit zouden uitspreken.”

“Tegen een wedstrijd achter gesloten deuren zou ik zelf ingaan. Op dat moment discrimineer je mij, want dan beschouw je het hele publiek als racisten. Als mijn buurman door het rood rijdt, moet ik toch ook geen boete betalen?”, besluit Van Eenoo.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws