Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse fans aangepakt na Charleroi-Club: “De middeleeuwen zijn voorbij”

Cantusgezangen (Club Brugge - Gent)

Club Brugge kan in een kolkend Jan Breydelstadion doorgaans rekenen op de steun van de beste supporters van België, maar tijdens de wedstrijd tegen Charleroi zouden enkele zich van hun minst fraaie kant laten zien hebben. Toen hij voor de Oost-tribune moest inwerpen, werd Charleroi-linksachter Francis N’Ganga naar eigen zeggen racistisch bejegend.

De Congolees was daar na de match ook bijzonder boos over. “Apengeluiden, racistische gezangen… Eerlijk, dit is echt triestig. Bij Club spelen er toch ook zwarte spelers? Dan gaan diezelfde fans Wesley of Diaby om hun shirt vragen” snoefde hij in Het Laatste Nieuws.

“Dat dit in 2018 nog steeds bestaat, is een grote ontgoocheling. Ik heb er zelf geen woorden voor. Die geluiden en die bewegingen… De middeleeuwen zijn voorbij, nietwaar? De mensen mogen iets slimmer zijn: er zijn kinderen in het stadion en kinderen die de match op televisie volgen. De fans van Club zijn heel goed in het aanmoedigen van hun spelers, maar dit zou niet mogen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws