Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Blue Army tikt eigen aanhang op de vingers: “Waarom neemt een Club-fan zo’n onbegrijpelijke beslissing?”

Blue Army vlaggen (Club Brugge - Antwerp)

De oerwoudgeluiden aan het adres van N’Ganga en Mpoku beheersten de voorbije weken de media, maar volgens Blue Army mag er ook wel eens een woordje gerept worden over de biergooiers op Jan Breydel. Zoals wel vaker gaat het ook hier om een actie van enkelingen, maar zo’n onregelmatigheden kunnen wel kwalijke gevolgen hebben voor een heel stadion. Fillou van Blue Army doet zijn beklag in onderstaande blog met de titel “BIER HIER!”

2,60 euro. Twee euro en zestig cent, dat is de prijs van een pint in het Jan Breydelstadion tijdens wedstrijden van Club Brugge KV. Honderd Belgische franken. Een rondje met vier vrienden en je bent tien euro kwijt. In een café vragen ze of iemand op je schoot komt dansen, als je zo’n prijs vraagt. Op festivals schreeuwen ze moord en brand dat zo’n biertarieven toch echt niet meer voor “de gewone man” zijn.

2,60 euro dus en toch vliegen de pinten je bij matchen van de Club om de oren in sommige vakken. Twijfelgevalletje bij de lijnrechter: een portie gerstenat in zijn nek. Schwalbe en een flauwe poging tot tijdswinst bij één van onze bezoekers: 30 cl pils in geschenkverpakking op zijn voorhoofd. Doelpunt voor de tegenstanders en er wordt iets te dicht bij de zijlijn gevierd: een frisse hoppesmoothie er achteraan.

Wel, ik begrijp het niet. Ondanks mijn alom gekende en geroemde rustige inborst, lijkt het alsof ook bij mij een schakelaar omgedraaid wordt als de Club speelt. Ja, dan is het vloeken en verwijten, roepen en nagelbijten. Juichen en huilen (bij die goal van Refaelov in de bekerfinale, maar wie niet?). Elf, veertien of zestien punten voor op de concurrentie, maar toch stijf van de stress. Begrijpen wie kan.

Maar nog nooit heb ik er op zo’n moment aan gedacht om mijn bekertje naar het veld te gooien. Nog nooit heb ik de reflex gehad om de lijnrechter, de arbiter of één van die vermaledijde tegenstanders met bier te bekogelen. Met mannen zoals Crasson, Jestrovic of Okaka zag ik er nochtans wel al enkele voorbijkomen die het slechtste in een mens bovenhalen. Maar ook dan… nee, bedankt. Misschien is het omdat ik bijzonder ongelukkig zit om tijdens de match een pintje te gaan scoren, ik moet immers voor, achter, rond of over zo’n twintig buren eer ik aan de traphal geraak. Of ik drink het te graag helemaal leeg. De vaststelling blijft: ik gooi er niet mee.

Waarom neemt iemand op een bepaald ogenblik dan wél de beslissing om zijn plastic recipiënt naar het veld te gooien? Niet om je tegenstander uit te schakelen, vermoed ik. Behalve Sa Pinto heb ik er zo nog niet te veel zien kwetsen. Omdat het te warm geworden is en daardoor verre van lekker, lijkt dezer dagen wanneer het ei zo na vriest, ook niet echt een optie. Misschien omdat de vrienden wat te gul geweest zijn en iemand niet meer kan volgen? Of omdat hier of daar ineens iemand beseft dat er nog met de auto naar huis moet gereden worden? Het zou zo maar kunnen.

Vorige zaterdag speelde Club ten voordele van vzw Stop Darmkanker. Aan 2,60 euro per pint (of 2,40 aan een thuis opgeladen voordeeltarief) hadden we nog een mooie bijdrage kunnen leveren. We zouden dan niet bang moeten zijn dat een overijverige voetbalbond tribunes of vakken ervan gaat sluiten één van de volgende weken.

FILLOU – Blue Army

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws