Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Blessure-update: Vormer, Scholz, Vermeer, Poulain, Decarli en Vossen

Ruud Vormer op de paal (Club Brugge - Zulte Waregem)

Club Brugge wil zijn mindere periode van 8 op 21 doorspoelen met overwinningen tegen KV Kortrijk (thuis) en Sint-Truiden (uit). In aanloop naar de West-Vlaamse derby tegen de manschappen van Glen De Boeck zit Ivan Leko wel nog met de nodige blessurezorgen.

Zo had onze coach dinsdag slechts 17 A-kernspelers ter beschikking op het trainingsveld. De meest opvallende afwezige daarbij was Ruud Vormer. Onze kapitein heeft nog altijd last van zijn enkel en gaf dan ook verstek. Club probeert zijn Gouden Schoen mits wat extra rust op te lappen voor de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie. Daarna ligt de Jupiler Pro League 3 weken stil en dat zou moeten volstaan om met een fitte Vormer aan Play-Off 1 te beginnen.

Ook Alexander Scholz – die de match op Standard noodgedwongen aan zich voorbij moest laten gaan – is nog niet de oude. Onze centrale verdediger kampt nog steeds met een lichte spierblessure en stuurde eveneens zijn kat naar de training. De kans is echter groot dat de 25-jarige Deen tegen zaterdag opnieuw beschikbaar is. Al kan Leko ook teruggrijpen naar dezelfde driemansdefensie vanop Sclessin: Denswil – Mechele – Mitrovic.

Volgens Het Nieuwsblad bleef ook Kenneth Vermeer binnen, maar is het voorlopig niet duidelijk waarom onze nieuwe nummer 1 afwezig was. De wedstrijd van komend weekend zou echter niet in het gedrang komen. Jelle Vossen (enkel), Benoît Poulain (adductoren) en Saulo Decarli (achillespees) revalideren individueel verder. Terwijl het seizoen van Decarli voorbij is, mikken Vossen en Poulain op de start van de Play-Offs om hun rentree te maken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws