Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bekende Standard-fan gunt Club Brugge de titel: “Ze steken er met kop en schouders bovenuit”

Wesley Moraes (Club Brugge - Standard)

Van de meeste politici in ons land is niet geweten of ze voetballiefhebber zijn of niet, laat staan voor welke ploeg ze supporteren in de Jupiler Pro League. Yves Leterme heeft er daarentegen nooit een geheim van gemaakt dat hij al sinds zijn jeugdjaren fan is van Standard. De man die voor de UEFA de financiële toestand van clubs opvolgt, blikt met veel plezier vooruit op de topper van komende zondag tegen Club Brugge.

Met 7 op 18 na Nieuwjaar trekt Blauw-Zwart niet bepaald met vertrouwen naar Sclessin. Zeker niet als je de 4-1 pandoering in de beker daarbij in je achterhoofd houdt. “De mannen van Ivan Leko blijven echter goed spelen en creëren veel kansen”, beseft Leterme. “Het is geen ploeg die in de problemen zit en ik zou niet van een terugval spreken. Binnen de Belgische competitie zijn ze aan een indrukwekkend seizoen bezig. Het is alleen jammer dat het Europees niet lukte. We hebben dringend een Belgische club nodig die tot de kwartfinales meedraait in de Europa League. Hopelijk kan Club daar volgend seizoen voor zorgen.”

Met het oog op Play-Off 1 moét Standard zondag winnen om zijn kansen gaaf te houden. “Voor eigen publiek geef ik de Rouches zeker een kans, want de laatste weken zijn ze in de topduels heel sterk. In de heenmatch van de halve finale van de beker zag ik ze thuis tegen Club Brugge één van hun beste wedstrijden van het seizoen spelen, dus waarom zouden ze dat nu niet kunnen herhalen?”, vraagt Leterme zich luidop af in de Krant van West-Vlaanderen.

Al kan de politicus best met een vijftiende landstitel voor Club Brugge leven, zeker als Standard de beker pakt tegen Genk. “En KV Kortrijk in Play-Off 1 (zoon Matthias Leterme is de sterke man bij KVK, nvdr)”, voegt hij eraan toe. “Als dat lukt, was het een fantastisch seizoen. Club steekt er met kop en schouders bovenuit en zal comfortabel kampioen spelen. Ik hoop dat ze hierop verder kunnen bouwen en de komende seizoenen ook op het Europese toneel een rol van betekenis kunnen spelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws