Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Antwerp-eigenaar Gheysens klopt aan bij Anderlecht om… Verhaeghe een hak te zetten

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Neen, beste vrienden zullen Bart Verhaeghe en Paul Gheysens wellicht nooit worden. Zo steekt het bij de eigenaar van Antwerp nog altijd dat de preses van Club Brugge als ondervoorzitter van de voetbalbond zich openlijk tegen het Eurostadion kantte. Gheysens wil zich revancheren door de nieuwe voetbaltempel van Blauw-Zwart te dwarsbomen. Zo kocht hij 4,5 hectare grond langs de Blankenbergse Steenweg, waar het Brugse stadion straks zou moeten komen. De topman van Ghelamco wil zijn gronden uiteraard niet afstaan, waardoor de bouw sowieso vertraging oploopt. Maar daar blijft het niet bij… 

Zo wil Gheysens met Antwerp meer impact krijgen op het Belgische voetbal. Om tegengewicht te bieden aan Verhaeghe richt hij zijn pijlen daarvoor op Herman Van Holsbeeck. Niet als sportief directeur – zoals eerder gedacht werd – maar wel als algemeen manager die invloed moet uitoefenen bij de voetbalbond en de Pro League.

Antwerp wil opnieuw een grootmacht worden in het Belgische voetbal en heeft daar met de centen van Gheysens ook de middelen voor. Naast Luciano D’Onofrio voor de transfers ziet de bouwpromotor in Van Holsbeeck de geschikte man om The Great Old mee de koers van ons voetbal te laten bepalen.

“Met zijn telefoonboekje zou Van Holsbeeck niet alleen sportief belangrijk zijn, hij kan met zijn reputatie ook zwaar wegen bij de bond en de Pro League als hij Antwerp daar zou vertegenwoordigen. Zijn naam circuleert niet voor niets als potentiële opvolger van Roger Vanden Stock als Pro League-voorzitter”, legt Het Nieuwsblad de situatie uit. Van Holsbeeck zelf wil pas over zijn toekomst beslissen na een uitvoerig gesprek met Marc Coucke.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws