Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Analist weet hoe Club pijn te doen: “Daar ligt de ruimte”

Anthony Limbombe (Club Brugge - Standard)

Club Brugge werd de voorbije week weer met de voetjes op de grond gezet na pijnlijke nederlagen op AA Gent (2-0) en Standard (4-1). In beide wedstrijden kwam Blauw-Zwart amper uit de verf en dan klinkt het uiteraard al snel dat ‘de code gekraakt is’.

Ook analist Eric Van Meir ziet dat een aantal tegenstanders een antwoord gevonden hebben op de tactiek van Ivan Leko. “De tegenstanders van Club kennen het systeem met drie verdedigers en weten nu dat er ruimte in de hoeken ligt. Ze wachten tot Club hoog is opgeschoven en slaan dan toe”, ziet hij in Het Nieuwsblad.

“Als de bal in de rug van Cools of Limbombe gespeeld wordt, staan de flanken en de centrumspits van de tegenpartij altijd man tegen man. Want onderschat het niet: voor een centrale verdediger is het in zo’n systeem niet makkelijk om te weten wanneer je moet uitstappen en wanneer niet. Maar het is ook een kwestie van discipline en van duidelijke afspraken. Leko moet iedereen nog eens goed op zijn taken wijzen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws