Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Mannaert in allerijl naar Dakar vloog om Diatta vast te leggen: “Het moest snel gaan”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge officialiseerde woensdag de komst van Krepin Diatta, een transfertarget dat al sinds vorige zomer met stip stond aangeduid op het verlanglijstje van Blauw-Zwart. Vincent Mannaert moest letterlijk en figuurlijk ver gaan om het Senegalese talent naar Jan Breydel te halen.

Club betaalde een slordige 2 tot 3 miljoen euro aan het Noorse Sarpsborg, maar voorkwam door snel te handelen dat zijn doelwit onhaalbaar werd. “CEO Vincent Manager vloog speciaal naar Dakar om hem vast te leggen. Het moest snel gaan, want hij kan nog Afrikaans Jongere van het Jaar worden, en dan was hij zelfs voor de Belgische competitieleider onhaalbaar”, weten ze bij Het Nieuwsblad.

De concurrentie was nochtans niet mals voor onze tweede winteraanwinst. “Club Brugge klopte een aantal aardige clubs bij het binnenhalen van Diatta. Het Franse Marseille, het Italiaanse Udinese, zowat de halve Bundesliga: allen wilden het talent strikken. Diatta genoot vorig jaar zelfs nog stevige interesse van Manchester United. The Red Devils wilden de aanvaller er in eerste instantie graag bij, maar haakten af toen bleek dat hij niet over Europese papieren beschikte en te weinig wedstrijden voor het Senegalese A-elftal – geen enkele – had gespeeld om in aanmerking te komen voor een permanente werkvergunning.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws