Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

VRT-sportjournalist bekent kleur: “Ik was een hevige supporter van Club Brugge, maar geen hooligan”

Bruges Till I Die

Een opvallend beeld van Extra Time uit 1987: niemand minder dan Stefaan Lammens duikt er in een reportage over voetbalgeweld namelijk op in de spionkop van Club Brugge.

De 50-jarige sportjournalist van de VRT steekt niet onder stoelen of banken dat hij de Blauw-Zwarte kleuren een warm hart toedraagt, al is hij zeker geen vechtersbaas. “Voor alle duidelijkheid: ik was een hevige supporter, maar geen hooligan. Ik heb nooit gevochten. Ik ben wel een paar keer in het heetst van de strijd beland, kreeg weleens stenen rond mijn oren, meer niet. Ik miste bijna geen enkele wedstrijd, ging mee met de supporterstreinen, dronk een stevige pint mee.”

Lammens noemt de beelden confronterend: “Ik sprak plat West-Vlaams, droeg een nektapijt. Nu heb ik twee grote kinderen en een zoontje van drie. Zo onbezonnen ben ik al lang niet meer. Ik blijf fan van Club Brugge, ik maak daar ook geen geheim van. Het staat mijn objectiviteit als sportjournalist niet in de weg. Ik heb aan die tijd trouwens veel vrienden overgehouden”, citeert Het Nieuwsblad hem.

De beelden waarover gesproken wordt komen aan bod in Van algemeen nut, het nieuwe televisieprogramma van Steven Van Herreweghe dat op 4 januari van start gaat. De presentator ontvangt daarbij enkele bekende en minder bekende figuren uit de tv-wereld. Allen hebben ze een bijdrage geleverd aan 65 jaar openbare omroep.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws