Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer komt met speciaal verzoek: “Het zou fantastisch zijn als hij de Gouden Schoen uitreikt”

Ruud Vormer blauwe schoen

Binnen een kleine maand weten we wie met de Gouden Schoen aan de haal gaat. Volgens de bookmakers bestaat er geen twijfel over: Ruud Vormer sleept straks de prestigieuze prijs binnen. Onze kapitein vertelt aan Het Nieuwsblad het belang van zijn vader en de manier waarop hij zou vieren. 

“Een speech voor de Gouden Schoen heb ik nog niet geschreven, mijn kostuum ligt wel al klaar. Jij mag gerust zeggen dat ik rekening hou met winst, maar dat doe ik zelf niet. Ik ga het maar weten op 7 februari. Als ik het word, zou dat fantastisch zijn. Ik weet dat het in België niet zo werkt, maar als ik zou mogen kiezen wie me een eventuele Schoen zou mogen uitreiken, dan zou ik mijn vader (Ruud senior, nvdr) pakken. Dat zou fantastisch zijn.”

“Hij was elke dag op het veldje bezig met me oefeningen te geven. Schieten met links, schieten met rechts. En hij bracht me samen met m’n moeder altijd naar het voetbal. Ik werd in de wagen ook vaak stevig aangepakt. Hij is altijd zeer kritisch geweest tegen mij, maar zo ben ik ook wel geworden wie ik nu ben. Ik ken mezelf. Als er vroeger mensen waren die zeiden ‘Oh Ruud, wat was je weer goed’, dan ging ik het laten hangen. Mijn vader zei het ook wel als ik goed was, maar dat gebeurde niet zo vaak. Hij zei: ‘Ruud, wil je het later halen? Wil je later prof worden? Altijd doorgaan dan!'”

“Weet je dat hij ook degene is die mij mijn techniek bij vrije trappen heeft aangeleerd? Ik heb wel wat opgestoken van grote specialisten met wie ik gewerkt heb zoals Ronald Koeman en Pierre van Hooijdonk, maar ik kan het vooral goed dankzij m’n vader, met wie ik er vroeger veel op heb getraind. Hij is zeker een held voor me. Als ik de Gouden Schoen zou winnen, dan zou ik gewoon het liefst een lekker hapje gaan eten met de familie, lekker klein. Want zie je mij al doen als Joske? Vormerland? (schreeuwt het uit) Nee joh, lekker normaal doen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws