Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Staat Club Brugge aan de leiding door “geluk”? Deze grafiek laat er geen twijfel over bestaan

Jupiler Pro League statistieken na 20 speeldagen

Club Brugge staat met 53 op 63 ruim aan de leiding in de Jupiler Pro League. Heel wat supporters van concurrenten zagen daarbij de factor “geluk” een grote rol spelen, onder meer omdat Blauw-Zwart dit seizoen al 9 penalty’s kreeg. Van deze 9 elfmeters was er in 7 gevallen echter geen discussie mogelijk en was de strafschop in kwestie de correcte beslissing. Bij de overige 2 penalty’s was de fase voor interpretatie vatbaar, maar niet per definitie fout beoordeeld door de scheidsrechter.

Met 53 gemaakte doelpunten na 20 speeldagen is Club Brugge veruit de meest scorende ploeg in de Belgische competitie. Ter vergelijking: Charleroi en Waasland-Beveren vervolledigen het podium met beiden 37 gescoorde goals. Anderlecht (31), AA Gent (27), KRC Genk (27) en Standard (21) komen zelfs niet in de buurt.

Voor Kick&RushLab het signaal om de parameters aantal schoten/schoten op doel, aantal schoten op doel/doelpunten en expected goals voor en tegen (het verwacht aantal doelpunten op basis van de kwaliteit van de kansen) in kaart te brengen.

Op basis daarvan werd een inschatting gemaakt wat betreft goed/slecht spelen en geluk/pech. Daaruit blijkt dat Club Brugge na 20 speeldagen veruit de beste ploeg is in de Jupiler Pro League en Ivan Leko en zijn manschappen zelfs eerder ongelukkig waren in de afwerking, een gevolg van het groot aantal kansen dat in elke match gecreëerd wordt.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws