Simons reageert voor het eerst op zijn nieuwe statuut als tribunezitter

Timmy Simons interview

Timmy Simons nam voor aanvang van het seizoen vrede met een nieuwe rol bij Club Brugge. Desondanks mocht de 41-jarige verdedigende middenvelder tegen Eupen en Zulte Waregem nog twee keer de 90 minuten volmaken. Daarna ging het snel voor ons icoon. Eerst zat Den Ouwe – want zo noemen ze hem op Jan Breydel – nog gekluisterd aan de bank en in de laatste zes wedstrijden moest Simons zelfs op de tribune plaatsnemen.

Good old Timmy blijft echter rustig onder de voor hem nieuwe omstandigheden. “Ik vul ook op die manier mijn rol in. Nu ik op de tribune zit, kan ik me in de plaats van enkel met de 11 basisspelers met de 23 kernspelers bezighouden. Ik merk daardoor andere dingen op. Hoe sommige jongens reageren als ze niet spelen bijvoorbeeld. Dan kan ik – als het bij iemand hoog zit omdat hij naast mij op de tribune zit – daarop inspelen en de angel er wat uittrekken.”

“Op dat moment geniet je ook van andere dingen. Je hebt de stress niet meer van het ‘moeten’. Je kunt je op een andere manier voorbereiden op een wedstrijd. Je kan eens in de tribune belanden, hé. Ik heb daar minder moeite mee dan ik gedacht had. Het is niet dat ik me erbij neerleg, maar ik zit gewoon in een andere situatie.”

Zo’n applauswissel hoeft niet

“Toen de trainer me zei dat hij me in de tribune ging zetten, zei hij ook niet dat het voor het hele seizoen zou zijn. Kijk, je moet op alles voorbereid zijn. Tot nu hebben we héél weinig geblesseerden gehad. Dat wil zeggen dat er goed gewerkt wordt, maar dat is ook uitzonderlijk. En het kan snel veranderen. We hebben seizoenen gekend met zeven, acht geblesseerden en dan kan je opeens weer op de bank belanden. En als je op de bank zit, moet je altijd klaar zijn om te spelen.”

Als Simons straks nog in actie komt, gaat hij Vital Borkelmans voorbij als oudste veldspeler ooit in de Jupiler Pro League. “Als het gebeurt, zou het fantastisch zijn. Indien niet, dan is het ook maar zo”, reageert Simons laconiek tegenover Het Laatste Nieuws. “We zien wel. Ik vraag er zelf niet om. En zo’n applauswissel hoeft ook niet. De bedoeling is om het te doen als het nodig is en niet zomaar. Ik zou er wel trots op zijn, maar dit is nu ondergeschikt aan andere doelen. Niemand is mij iets verplicht.”

Laatste Nieuws

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...

Diagne haalt opnieuw uit naar Clement

Na de miserie met de Knokse villa is Mbaye Diagne ondertussen in de Senegalese hoofdstad Dakar aangekomen. Na het...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

“Weggaan bij Club Brugge, dat was de grootste blunder uit mijn carrière”

Nastja Ceh won twee landstitels en twee bekers in vier seizoenen bij Club Brugge. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft de Sloveen een interview.

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...