Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Simons reageert voor het eerst op zijn nieuwe statuut als tribunezitter

Timmy Simons interview

Timmy Simons nam voor aanvang van het seizoen vrede met een nieuwe rol bij Club Brugge. Desondanks mocht de 41-jarige verdedigende middenvelder tegen Eupen en Zulte Waregem nog twee keer de 90 minuten volmaken. Daarna ging het snel voor ons icoon. Eerst zat Den Ouwe – want zo noemen ze hem op Jan Breydel – nog gekluisterd aan de bank en in de laatste zes wedstrijden moest Simons zelfs op de tribune plaatsnemen.

Good old Timmy blijft echter rustig onder de voor hem nieuwe omstandigheden. “Ik vul ook op die manier mijn rol in. Nu ik op de tribune zit, kan ik me in de plaats van enkel met de 11 basisspelers met de 23 kernspelers bezighouden. Ik merk daardoor andere dingen op. Hoe sommige jongens reageren als ze niet spelen bijvoorbeeld. Dan kan ik – als het bij iemand hoog zit omdat hij naast mij op de tribune zit – daarop inspelen en de angel er wat uittrekken.”

“Op dat moment geniet je ook van andere dingen. Je hebt de stress niet meer van het ‘moeten’. Je kunt je op een andere manier voorbereiden op een wedstrijd. Je kan eens in de tribune belanden, hé. Ik heb daar minder moeite mee dan ik gedacht had. Het is niet dat ik me erbij neerleg, maar ik zit gewoon in een andere situatie.”

Zo’n applauswissel hoeft niet

“Toen de trainer me zei dat hij me in de tribune ging zetten, zei hij ook niet dat het voor het hele seizoen zou zijn. Kijk, je moet op alles voorbereid zijn. Tot nu hebben we héél weinig geblesseerden gehad. Dat wil zeggen dat er goed gewerkt wordt, maar dat is ook uitzonderlijk. En het kan snel veranderen. We hebben seizoenen gekend met zeven, acht geblesseerden en dan kan je opeens weer op de bank belanden. En als je op de bank zit, moet je altijd klaar zijn om te spelen.”

Als Simons straks nog in actie komt, gaat hij Vital Borkelmans voorbij als oudste veldspeler ooit in de Jupiler Pro League. “Als het gebeurt, zou het fantastisch zijn. Indien niet, dan is het ook maar zo”, reageert Simons laconiek tegenover Het Laatste Nieuws. “We zien wel. Ik vraag er zelf niet om. En zo’n applauswissel hoeft ook niet. De bedoeling is om het te doen als het nodig is en niet zomaar. Ik zou er wel trots op zijn, maar dit is nu ondergeschikt aan andere doelen. Niemand is mij iets verplicht.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws