Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Openhartige Gabulov is om deze 3 redenen naar Club Brugge gekomen

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Wie naar Vladimir Gabulov kijkt, ziet een rasechte Rus staan. Nors, fors en ijzig kalm. Maar schijn bedriegt, want de 34-jarige doelman is een warme, sympathieke man. “Het is mijn uiterlijk, ik doe dat niet met opzet. Het komt misschien door mijn innerlijke focus en drive. Die zijn belangrijk voor mijn prestaties. Zelfs mijn dochtertje vraagt soms waarom ik altijd zo boos kijk”, lacht de Brugse goalie.

Na een loopbaan van achttien jaar in Rusland koos Gabulov enigszins verrassend voor Club Brugge. En dat in de herfst van zijn carrière. Niet voor het geld, want naar verluidt zou het ervaren sluitstuk amper een derde van zijn salaris in Rusland verdienen op Jan Breydel. Vanwaar dan die opvallende transfer?

“Zonder deze uitdaging was mijn carrière niet compleet geweest”, vertelt Gabulov aan Het Nieuwsblad. “Club Brugge interesseerde mij meteen. Eens hier aangekomen viel de professionaliteit van de club mij meteen op. Alles staat in het teken van winnen.”

Prijzen pakken

Dat Blauw-Zwart uitzicht heeft op een nieuwe Champions League-deelname speelt eveneens mee. “Ik speelde al op het kampioenenbal met CSKA Moskou in 2011. Toen moest ik de geblesseerde Igor Akinfeev vervangen. Eens je geproefd hebt van de Champions League, wil je terug. Ook die factor was belangrijk.”

Op zijn 34ste is Gabulov nog altijd razend ambitieus. Niet onlogisch, aangezien in zijn prijzenkast enkel een dubbel met CSKA Moskou staat. “Mijn keuze voor Club was dus ook eentje om prijzen te pakken. Ik zie een ambitieuze ploeg die voor de eerste plaats gaat en prijzen wil pakken. We willen er absoluut het maximum uithalen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws