Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Na het verzet van Gheysens en Ide krijgt Club Brugge zowel slecht als goed nieuws in stadiondossier

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

De voorbije dagen raakte bekend dat zowel Paul Gheysens als Joris Ide verzet aantekenen bij de Raad van State tegen het geplande stadion van Club Brugge. Bij de eigenaar van Antwerp gaat het om een wraakactie tegenover Bart Verhaeghe, in het geval van de mede-eigenaar van Anderlecht zijn de motieven eerder financieel getint. Maar wat heeft dat alles nu precies voor gevolgen?

Eerst en vooral blijft het Brugse bestuur sereen onder de heisa. “Club Brugge blijft heel rustig in deze situatie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het werk dat de overheid gedaan heeft deskundig was en tot een goed einde zal komen”, klinkt het bij Het Nieuwsblad. “De Vlaamse overheid is nu aan zet en heeft de taak om ons een rechtszekere zonering te verschaffen. Club Brugge staat niet boven de wet en volgt de regels van het land. Wij zijn er gerust in dat de inplanning van de Vlaamse overheid de procedure voor de Raad van State zal doorstaan.”

Op Jan Breydel maakten ze zich sterk dat de vertraging voor het stadionproject slechts enkele maanden zou bedragen, maar volgens Het Laatste Nieuws is dat ‘wishful thinking’. De Raad van State is immers bevoegd om een uitspraak te doen over de situatie en die beslissing kan tot twee jaar op zich laten wachten. En we weten natuurlijk allemaal hoe dat gaat in België…

Al is er ook hoopgevend nieuws. Zo krijgt Blauw-Zwart hulp uit onverwachte hoek. De Krant van West-Vlaanderen weet namelijk dat de lokale Kamer van Koophandel zich met de zaak wil bemoeien. “Enerzijds wil het bemiddelen tussen de twee kemphanen Verhaeghe en Gheysens. Anderzijds vraagt Voka de Vlaamse Regering om de bedrijventerreinen los te koppelen van het stadiondossier”, schrijft de krant. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws