Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH onthult verhaal achter misgelopen trainerschap bij Bordeaux: “Of ik boos ben op Club Brugge?”

Michel Preud'homme (Club Brugge - KV Mechelen)

Het zag er lang naar uit dat Michel Preud’homme de nieuwe T1 van Bordeaux zou worden, maar in extremis koos de ploeg uit de Ligue 1 voor Gustavo Poyet. Onze gewezen coach legt uit hoe de vork in de steel zit.

“Hoe het komt dat ik geen trainer ben geworden van Bordeaux? Om financiële redenen. Niet omwille van mijn salaris, want wat ik vroeg was een marktconform salaris voor een club als Bordeaux. Wel omdat er nog een afkoopsom aan Club Brugge betaald moest worden (750.000 euro, nvdr). Daardoor was mijn totale kostenplaatje te duur. Ik heb begrepen dat ze nu kozen voor een trainer die hetzelfde zal verdienen als wat ik vroeg, maar die wél contractueel vrij was.”

Preud’homme was nochtans graag aan de slag gegaan bij de nummer 12 uit Frankrijk. “Voor ik aan mijn sabbatperiode begon, had ik voor mezelf al uitgemaakt dat ik die voor slechts twee projecten zou onderbreken: Bordeaux of de Rode Duivels. Bordeaux, omdat mijn vriendin van hier afkomstig is en omdat ik dan praktisch in mijn achtertuin zou kunnen coachen. De Rode Duivels omdat je land mogen trainen altijd iets speciaals blijft. De trein van Bordeaux is nu gepasseerd en ik zit er niet op, ik richt mijn blik op de toekomst…”

“Of ik boos ben op Club Brugge vanwege de afkoopsom? Neen hoor. Het maakt deel uit van de deal. Ik begrijp alle partijen. Club Brugge heeft destijds voor mij ook een afkoopsom moeten betalen aan Al-Shabab. Al-Shabab heeft voordien betaald aan Twente, Twente aan Gent… Zo gaat dat bij mij. Ik ben blijkbaar geen trainer die ontslagen wordt, wel eentje die verkocht wordt. Zoals een speler. Om dus te antwoorden op je vraag: neen, ik ben niet boos op Club Brugge, want alles lag netjes contractueel vast”, besluit MPH in Het Laatste Nieuws.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws