Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Meningen verdeeld over aanwinst Club: “Over zijn hoogtepunt” vs “Geen twijfels over”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Club Brugge vertrok donderdag op winterstage naar Sotogrande en Ivan Leko mocht alvast één nieuwe speler op het vliegtuig meenemen. Vladimir Gabulov is de verrassende nieuwe doelman van Club. Voor de Belgische voetballiefhebber is het nog koffiedik kijken naar de kwaliteiten van de 34-jarige Rus, maar in zijn thuisland lijken de meningen toch wat verdeeld.

“Gabulov is een goeie keeper, maar over zijn hoogtepunt heen”, stelt Toke Theilade, webmaster van de website Russian Football News, bij VoetbalPrimeur. “Hij is nu 34, ik denk niet dat iemand nog een buitenlandse transfer verwachtte. Zeker niet naar een grote club als Club Brugge.”

Theilade heeft vooral twijfels over het mentale aspect. “Bovendien is het voor Russen altijd moeilijk om zich aan te passen in het buitenland. Ik vraag me af of hij de vaardigheden en de motivatie heeft om zich succesvol aan te passen aan België. Op voetbalvlak maak ik me geen zorgen over hem, hij is nog altijd te goed voor een club als Arsenal Tula en ik zie hem makkelijk spelen voor een Russische topclub. Ik maak me echter zorgen als het gaat om die integratie.”

Belachelijk

Vyacheslav Chanov, die als keeperstrainer van Arsenal Tula Gabulov onder zijn hoede had, heeft een pak minder reservaties. “34 is een normale leeftijd voor een doelman, het is zelfs belachelijk om daarover te spreken. Het mondiale voetbal bewijst dat, kijk bijvoorbeeld naar Buffon. Voor een doelman is het vooral belangrijk hoe hij zich voelt, hoeveel vertrouwen je hebt. Het feit dat hij zo lang zonder club zat (vorig seizoen ongeveer een halfjaar, nvdr), maar zijn oude niveau kon terughalen, wilt al heel veel zeggen”, stelt hij bij Sport Express.

Terwijl iedereen ervan uitgaat dat Gabulov meteen de nummer één zal worden, is Chanov daar minder zeker van. “Hoe kan je iemand nu garanties geven? Zoiets gebeurt niet. Een plaats in het elftal moet je altijd zelf afdwingen. Maar hij zal zich snel aanpassen, daar heb ik geen twijfel over.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws