Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert komt met ambitieus plan: “Belgische en zelfs internationale talenten aantrekken”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Spelers als Bjorn Engels en Brandon Mechele zijn succesvolle voorbeelden uit het Brugse opleidingscentrum, maar de twee centrale verdedigers hebben niet de weerklank van pakweg Axel Witsel bij Standard of Youri Tielemans bij Anderlecht. Daar wil Vincent Mannaert verandering in brengen.

“Ons netwerk is niet zo dicht als dat van Luik, Brussel of Antwerpen”, doet onze algemeen manager zijn verhaal. “Daardoor moeten we samenwerken met een Brusselse academie of met City Pirates in Antwerpen. We hebben ook een oogje op Charleroi en Luik. Die ‘talentenoorlog’ vraagt een stevige organisatie.”

Momenteel richt Club zijn vizier vooral op fysiek sterke jongeren. “Je moet een bepaalde identiteit ontwikkelen. Het atletische potentieel en het mentale aspect zijn erg belangrijk. Die twee factoren verklaren de evolutie van Brandon Mechele bijvoorbeeld. Bij Anderlecht zou hij op zijn 13e of 14e afgebroken zijn in zijn groei”, aldus Mannaert.

Kampioen spelen met eigen jeugd

De academie is voor het Brugse bestuur een belangrijke pijler op weg naar succes. “Het grote doel van de voorzitter is kampioen spelen met eigen jeugd”, onthult Roel Vaeyens in Sport/Voetbalmagazine. “We gaan op individuele basis aan de slag met onze jongeren. We nemen een foto van de speler op moment x. Vertrekkende van die analyse werken we gedurende enkele weken aan specifieke zaken. Nadien nemen we een nieuwe foto om zijn evolutie te analyseren.”

Het trainingscentrum in Westkapelle moet de Blauw-Zwarte jeugdwerking straks een nieuwe boost geven. “In dat centrum willen we onze jongeren naast Clasie, Vormer, enzovoort laten leven. Ze eten daar bijvoorbeeld allemaal samen. Ik ben ervan overtuigd dat we daardoor Belgische en zelfs internationale talenten zullen kunnen aantrekken”, besluit Mannaert.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws