Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko legt de vinger op de wonde in eerlijke analyse over Slag om Vlaanderen

Ivan Leko geeft uitleg (Club Brugge - Gent)

Club Brugge kon zich mits een driepunter tot beste uitploeg van de Jupiler Pro League kronen, maar is daar niet in geslaagd op bezoek bij AA Gent. In een teleurstellende pot voetbal trokken de Buffalo’s met 2-0 aan het langste eind. Ivan Leko wond er voor de camera’s van PlaySports geen doekjes om.

“Ik heb geen goed Club Brugge gezien, dat is het eerste gevoel. Ik denk dat we niet fris genoeg waren. Van donderdagnacht tot zondagmiddag, dat was misschien een dag te weinig om op fysiek vlak tot goed voetbal te komen. Maar toch, de eerste tien à vijftien minuten hebben we laten zien dat we probeerden om ons voetbal mee te brengen.”

“Als we met druk speelden, dan had Gent een probleem. Maar daarna zakten we te ver terug. Er was geen pressing en dan konden wij ook geen oplossingen vinden met de bal. Dit is al onze tweede wedstrijd op rij buitenshuis dat we geen oplossingen vinden. Als er geen ruimte is voor collectief voetbal, moet je kiezen voor powerplay en je duels winnen. Vandaag hebben wij te veel tweede ballen verloren.”

Geen drama

“Jammer dat we ook opnieuw twee doelpunten uit stilstaande fases slikken. Dat was één of twee maanden geleden nog onze sterkte. Maar ik moet toegeven dat Gent deze overwinning verdient. Ze waren scherper en beter in de duels. Het was geen champagnevoetbal, maar ze speelden met meer snelheid, meer beweging en meer kwaliteit voorin. Wij konden niets speciaals brengen op offensief vlak.”

“Toch is deze nederlaag geen drama. Je kan hier verliezen. Wij hebben een moeilijk programma, met om de drie dagen een topwedstrijd. Dat is een leerproces voor ons. Onze ruime voorsprong? Ik heb het al gezegd, die voorsprong in de stand is totaal niet belangrijk in dit systeem. Tien punten kunnen vijf punten worden. Dat is niks.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws