Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leent Club Brugge winteraanwinst Diatta meteen uit? Leko stelt duidelijke voorwaarde

Ivan Leko (KV Oostende - Club Brugge)

Club Brugge maakte woensdag de komst van Krepin Diatta officieel, een transfertarget dat al sinds vorige zomer op de radar staat en waarvoor zo’n 2 tot 3 miljoen euro betaald werd. Bij Blauw-Zwart geloven ze dan ook rotsvast in het talent van de 18-jarige Senegalees. De hamvraag is echter of hij op dit moment al het vuur aan de schenen kan leggen van meer ervaren jongens als Abdoulay Diaby, Wesley Moraes, Jelle Vossen en Emmanuel Dennis?

Diatta wordt gezien als een groter talent dan Dennis, maar de kans is groot dat de gewezen aanvaller van Sarpsborg 08 eerst elders een half jaar ervaring gaat opdoen. KV Mechelen behoort alvast tot het lijstje met geïnteresseerden. “Ik vind het op dit moment moeilijk om te zeggen of ik hem liever bij de ploeg hou of hem elders ervaring laat opdoen”, vertelt Leko aan Het Nieuwsblad.

Onze coach stelt alvast een duidelijke voorwaarde vooraleer hij een definitieve beslissing neemt. “Ik wil hem eerst zien op training. Het is wel een jongen met heel veel talent, voor ons is hij een project op de lange termijn. Hij heeft wel de goede keuze gemaakt door voor ons te kiezen.”

De sleutel tot succes

Voor het overige speurt Club nog naar een extra flankspeler om de concurrentie aan te scherpen met Anthony Limbombe en Dion Cools. “Een concurrentiestrijd is voor mij het belangrijkste. Kijk: in recente matchen zoals tegen Eupen, Zulte Waregem en Moeskroen voelde ik soms dat het wat minder ging. We leefden te veel in het verleden: dachten aan onze goede vorige match en dachten dat het ook nu weer in orde zou komen.”

“Wel, jullie hebben het gezien: als we zo voetballen zijn we vijf tot tien procent minder: dan zijn we geen machine meer.” Net om die reden wil Leko op elke positie zoveel mogelijk concurrentie. “Om iedereen wakker te houden. Competition is key. Elke coach houdt er wel van om naast kwaliteit ook wel wat kwantiteit te hebben”, besluit Leko.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws