Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“In de Brugse catacomben regeert momenteel één woord: skromnost”

Leko - Willem - Bölöni

Club Brugge duikt de winterstop in met maar liefst 11 punten voorsprong op Charleroi en 13 punten voorsprong op Anderlecht. Waar de meeste Brugse supporters in het begin van het seizoen nog met serieuze twijfels zaten rond Ivan Leko, heeft de Kroaat intussen heel wat harten veroverd. Fillou van Blue Army komt in zijn blog met mooie woorden voor onze coach.

“Terwijl complottheorieën rond Bart Verhaeghe, als samenzweerderige voetbalbond- en betongoeroe, van Brussel naar Gent over en weer vliegen, terwijl Europa zich de ogen uitwrijft over de impressionante statistieken van dat kneusje dat roemloos ten onder ging in Istanboel en Athene, terwijl ’s lands voetbal- en andere analisten bijna paniekerig op zoek gaan naar excuses om hun (bij momenten idiote) voorspellingen uit de zomermaanden goed te praten, regeert in de Brugse catacomben één woord: ‘skromnost’.”

“Als je mij vraagt naar het mooiste beeld van de fascinerende eerste seizoenshelft, dan is het één van de laatste thuismatch, die op tweede kerstdag tegen Moeskroen. Club wint, maar betaalt er toch wat bibbergeld voor. Na de doelpunten, maar vooral tijdens de ereronde komt van onder de blauwzwarte kerstmutsen in de tribune één naam, die van Ivan Leko. Hij moet het jaar afsluiten. Het is overduidelijk zijn beurt om het laatste liedje van het jaar te zingen. Maar hij blijft staan. Eerst nog helemaal achteraan tussen de collega’s uit de technische staf. Discreet, kort de handjes op mekaar om de fans te bedanken, beetje verlegen zelfs. Maar die fans stoppen niet, zijn collega’s duwen hem een rij vooruit en als hij eindelijk tussen de spelers raakt, geeft hij er – megafoon in de hand – toch aan toe.”

“De man die Abdou Diaby eindelijk weer de netten laat trillen, die Wesley Moraes in het gelid laat lopen, die Brandon Mechele doet voetballen, die Hans Vanaken toont hoe de bal weer te strelen en die Gouden Schoenen boetseert rond de voeten van Ruud Vormer. Die man blijft liever wat uit de schijnwerpers. Hij die niet lult over excuses, maar gewoon kwaad is na puntenverlies in Eupen. De Brugse coach die zegt respect te hebben voor het truitje en het palmares van de aartsvijand, maar vandaag vaststelt dat Club beter voetbalt. Hij is ‘skromnost’. Skromnost is op enkele accenten na Kroatisch voor bescheidenheid. Het typeert hem. Ivan Leko…., ik denk dat ik verliefd aan het worden ben op jou.”

Fillou – Blue Army

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws