Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“In Brugge zijn de supporters fanatiek, op Anderlecht is het meer een theater”

Brugse sfeer (Club Brugge - Antwerp)

De voorbije jaren ontpopten de fans van Club Brugge zich tot een extra wapen voor Blauw-Zwart in thuiswedstrijden. Bij de aartsrivaal uit Anderlecht klonk de laatste maanden dan weer kritiek op de supporters, die snel de eigen spelers uitfluiten en verder maar weinig sfeer maken.

Marc Degryse vindt het desondanks moeilijk om te kiezen tussen zijn ex-clubs. “Al is de ambiance er wel erg verschillend. In Brugge is men erg fanatiek, op Anderlecht is het meer een soort theater. Maar als speler voor allebei heb ik in beide stadions dezelfde emoties ervaren”, legt de huidige analist uit in La Dernière Heure.

Het staat wel vast dat de pocketspits tussen 1983 en 1989 gouden tijden beleefde bij Blauw-Zwart. “Zeker in het seizoen 1987-88 waarin we de titel pakten en de halve finale van de Europa Cup haalden. In de Europese confrontaties met Leningrad, Dortmund en Belgrado hadden we de eerste wedstrijd telkens verloren. Voor de terugwedstrijd zei de trainer dat de voorzitter ons een verbod op uitgaan had opgelegd. Minder dan een halfuur later belden we al de taxi’s om ons naar het stadscentrum te brengen en we bleven telkens weg tot vijf of zes uur ‘s ochtends. Maar drie keer op rij slaagden we er toch nog in om ons te kwalificeren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws