Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Filip Joos alias ‘specialist buitenspel’ velt duidelijk oordeel over late gelijkmaker van Vormer

Filip Joos (analist)

Antwerp was zondagnamiddag witheet van woede toen de 2-2 van Ruud Vormer in minuut 92 niet werd afgekeurd door scheidsrechter Sébastien Delferière. In Extra Time gingen ze na of The Great Old wel recht van spreken heeft… 

Zo blijkt dat de manueel getrokken buitenspellijn – die live te zien was op de betaalzenders – verkeerd stond afgebeeld. Daardoor kreeg de kijker thuis de indruk dat Vormer buitenspel stond. Zelfs ex-scheidsrechters Frans Van Den Wijngaert en Serge Gumienny waren die mening toegedaan.

“Het begon allemaal met die verkeerd getekende lijn”, opent Filip Joos zijn betoog. “Al moet ik erbij zeggen dat de man die zo’n lijn tekent, heel snel moet werken. Maar je ziet dus dat die lijn over de voet loopt van de laatste verdediger. En die lijn moet niet over de voet lopen, maar die moet aan de schoentip lopen.”

Nog een fout in de media

“Weliswaar 24 uur later en met veel meer tijd hebben wij de buitenspellijn aan de schoentip geplaatst en dan zie je dat Vormer géén buitenspel staat (zie onderstaande tweet, nvdr). Of misschien een kniehaar, als hij al haar op zijn knieën heeft. Maar nogmaals: ik heb de indruk van niet”, besluit Joos.

Wesley Sonck voegt overigens nog een opvallend detail aan de verhitte discussie toe. “Er is in de media ook verschenen dat de lijnrechter gevlagd zou hebben bij die fase, maar dat is niet waar. Ik was zelf aanwezig bij de wedstrijd en dat is absoluut niet gebeurd. Delferière heeft dus goed gehandeld.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws