Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-Bruggeling vertelt honderduit over transfer: “Van Bart Verhaeghe mocht ik blijven”

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Op 15 mei 2016 mocht Club Brugge – na maar liefst elf jaar wachten – eindelijk zijn veertiende landstitel vieren. Claudemir was toen één van de stille krachten in de kampioenenploeg. De centrale middenvelder verkaste in de zomer naar Al Ahli, maar draagt Blauw-Zwart nog altijd een warm hart toe. 

Op zijn 29ste koos Claudemir voor een lucratief avontuur in Saoedi-Arabië. Club ontving bovendien een transfersom van maar liefst 2,7 miljoen euro, terwijl de Braziliaan in 2015 voor 350.000 euro was weggeplukt bij FC Kopenhagen.

“Ik heb Club Brugge verlaten omdat het een zéér goed aanbod was voor mezelf en de club”, blikt Claudemir terug bij VoetbalBelgië. “Ik kon ook blijven, want van voorzitter Bart Verhaeghe kreeg ik alle vrijheid om te kiezen en hij vertelde dat ik zeker mocht blijven. Voor mij was echter de tijd aangebroken om een andere uitdaging aan te gaan.”

Speciaal woordje van dank

Claudemir groeide bij Al Ahli meteen uit tot basisspeler. “Alles gaat zeer goed voor het moment. Ik ben iemand die zich snel aanpast, al was het in het begin wel wennen aan de temperaturen, maar nu gaat het al heel wat beter. Het niveau van de competitie is ook goed en de coach is iemand met veel kwaliteiten en vooral een rustig persoon.”

Als hij terugdenkt aan zijn tijd in Jan Breydel, denkt hij meteen aan het kampioenschap. “Het was een eer om van dat team deel te mogen uitmaken. Dat was toch wel een magisch moment! Ik zal die dag nooit vergeten. Ik volg de resultaten op de voet en ik praat er vaak met Michel Preud’homme over en dan zeggen we dat ze dit jaar wel héél sterk zijn. Ik hoop van harte dat ze weer kampioen worden. Ik wil iedereen in België bedanken en vooral de fans van Club Brugge én mijn chauffeur Felipe”, besluit Claudemir.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws