Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Donderslag bij heldere hemel: na 20 jaar trekt Blue Army de stekker eruit

Club-fans met Blue Army vlag

Club Brugge zal in het nieuwe jaar voor het laatst kunnen genieten van de sfeeracties van Blue Army. Dat heeft de supportersgroep zelf bekendgemaakt via zijn sociale kanalen.

Omdat er in 1998 door de renovaties op Jan Breydel veel staanplaatsen verdwenen, ging de sfeer in het stadion er zienderogen op achteruit. Voor Nico Bollaert hét signaal om Blue Army op te richten. Het ledenaantal schoot jaar na jaar de hoogte in en onder meer de tifo’s werden alsmaar indrukwekkender.

Twintig jaar later maakt huidig voorzitter Birger Vandendriessche bekend dat Blue Army zijn laatste jaar ingaat. “Je schouders zetten onder een dergelijk project is zeer intensief. Na twintig jaar Blue Army is het moment gekomen om afscheid te nemen. We zijn blij dat dit kan op een sportief hoogtepunt, op kop in de competitie en 2 jaar ongeslagen in ons eigen Jan Breydel.”

“We zijn volop bezig om in de Play-Offs nog eens alles uit de kast te halen! Daarna is het tijd voor een nieuw verhaal. Daar gaan we de komende dagen aan werken. Blue Army heeft zijn stempel gedrukt de laatste twintig jaar en ik ben trots daar deel te hebben van uitgemaakt”, klinkt de uitleg op onze officiële website. Onderstaand de volledige afscheidnemende boodschap van Blue Army.

Afscheidsbrief Blue Army

“Beste Clubfan,

Om het nieuwe jaar in te zetten willen we jullie graag bedanken voor de steun die we afgelopen jaar mochten ontvangen. Het doet ons elke keer weer ongelofelijk veel deugd om te zien hoe onze 12de man een verschil kan maken op het Brugse veld en ver daarbuiten. We zijn er zeker van dat die steun voor Club ook dit jaar niet zal uitblijven.

Die boodschap van onvoorwaardelijke steun en passie brengen we inmiddels al 20 jaar. Jawel, Blue Army blaast in 2018 zo maar eventjes 20 kaarsjes uit. Al twee decennia lang kleuren we Jan Breydel! We hebben samen fan-tas-ti-sche momenten beleefd, momenten van ongekende vreugde, maar ook momenten waarop we als één familie steun bij elkaar moesten zoeken.

Maar 2018 wordt ook het afscheidsjaar van Blue Army. Twintig jaar is een hele poos en het is prachtig dat wij eigenhandig generaties met elkaar hebben kunnen verbinden binnen de liefde voor ‘de Club’. We kijken dan ook vol trots terug op de afgelopen 20 jaar. Want we zijn in onze initiële opzet geslaagd: onze boodschap van positief supporteren wordt door heel wat fans uitgedragen. Op die manier zorgden we er mee voor dat de Clubfan met plezier naar Brugge afzakt om daar met jong en oud als één blok achter Club te gaan staan. En dat is de laatste jaren net de kracht van Club, dat maakt Club zo speciaal: de fans!

Tot onze 20ste verjaardag in september blijven we verder gaan zoals de afgelopen jaren: met heel veel inzet en passie! Met Club op kop richting de play-offs willen we knallen in die cruciale matchen. Onze plannen liggen al klaar en we zullen ze met veel goesting uitvoeren. We willen de komende maanden nog steeds alles geven om in schoonheid te eindigen, samen met jullie.

Als laatste willen we heel graag nog een woordje van dank zeggen aan alle vrijwilligers, medewerkers, supporters, alle mensen bij Club zelf en vooral onze leden. Zonder jullie zou 20 jaar Blue Army nooit een feit zijn geweest. Dus ‘nen dikke merci’ voor alles en we hopen dat de boodschap van Blue Army nog lang zal uitgedragen worden door de Clubfans, door er elke match trouw en passioneel te staan, en altijd volop achter Club!”

Blue Army

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws