Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Deze 4 ploegen zijn volgens Hans Vanaken nu al zeker van hun Play-Off 1 plekje

Vanaken en Wesley vieren (Club Brugge - Standard)

In het begin van het seizoen was er geen plaats voor Hans Vanaken in het elftal van Club Brugge, maar de 3-5-2 formatie effende het pad voor de 25-jarige Limburger. Meer dan ooit is hij de grote dirigent op het Brugse middenveld. 

Vanaken onderstreept daarbij het belang van trainer Ivan Leko. “In het begin waren er twijfels over Leko, omdat hij nog niet veel ervaring had op het hoogste niveau. Maar zijn ideeën kloppen en de ploeg staat er. Alles zit goed in elkaar: de looplijnen, het samenspel, het verdedigen. Op mindere momenten kan Leko tijdens de rust wel eens uithalen en ons prikkelen op een bepaalde manier waardoor we beter spelen. Het succes is ook te danken aan onze coach.”

Blauw-Zwart begint aan de tweede seizoenshelft met maar liefst 11 punten voorsprong op Charleroi en 13 punten op Anderlecht. “Zij zijn onze grootste concurrenten voor de titel. Tegen Charleroi is het altijd moeilijk spelen. Die ploeg is dodelijk op de counter en als Charleroi op voorsprong komt, is het altijd moeilijk om terug te keren.”

En wie speelt tot Play-off 1? “Ik denk dat wij, Charleroi en Anderlecht er zeker bij zullen zijn. AA Gent zet ik er ook bij, sinds de trainerswissel heeft Gent een goed rapport. Antwerp staat er ook goed voor, maar ik vind het heel moeilijk om die laatste twee plekjes nu al in te vullen”, besluit Vanaken Bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws