Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club-stadion loopt alweer vertraging op, Ghelamco steekt stokken in de wielen’

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Club Brugge probeert ondertussen al jarenlang een nieuw stadion te bouwen, maar stootte op heel wat struikelblokken. De jongste maanden leek het dossier toch op het goede spoor te zitten, maar nu is er weer tegenvallend nieuws. De bouw zou immers op zijn minst weer een aantal maanden vertraging oplopen.

Het is Ghelamco, de bouwheer van het stadion van AA Gent, die Club stokken in de wielen steekt. Volgens VTM Nieuws wil sterke man Paul Gheysens, die ook eigenaar is van Antwerp, voorkomen dat het nieuwe stadion van Club er komt. Gheysens en Ghelamco zijn eigenaar van enkele gronden op de site aan de Blankenbergse Steenweg.

“Het is onaanvaardbaar dat de percelen gedwongen worden onteigend, louter en alleen ten voordele van een private onderneming, die Club Brugge is”, zou te lezen staan in het beroep.

Vete

Het protest van Ghelamco zou geen toeval zijn, want Paul Gheysens zou nog een persoonlijke rekening te vereffenen hebben met Bart Verhaeghe. De voorzitter van Club was een felle tegenstander van het Eurostadion, dat het paradepaardje van Ghelamco moest worden. Dat project lijkt nu echter begraven, en dat lijkt Gheysens Verhaeghe aan te wrijven.

Bij de stad Brugge blijven ze echter optimistisch en ook Bart Verhaeghe maakt zich weinig zorgen. Hij geeft bij VTM Nieuws aan dat hij vertrouwen heeft in het werk van de overheid en dat hij hooguit vreest dat de bouw enkele maanden vertrouwen op zal lopen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws