Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club komt niet zonder kleerscheuren uit match tegen KVO: basispion dreigt clash tegen AA Gent te missen

Diaby - Poulain - Mechele - Denswil (Club Brugge - Zulte Waregem)

Club Brugge speelde donderdagavond een uitstekende eerste helft tegen KV Oostende, maar zakte na de pauze zienderogen weg. Enerzijds omdat Adnan Custovic met Mathias Bossaerts een centrale verdediger opofferde voor spits Richairo Zivkovic, anderzijds omdat de Blauw-Zwarte defensie herschikt moest worden tijdens de rust.

“Door het uitvallen van Benoît Poulain moesten we achteraan toch wat sleutelen (naar een viermansdefensie, nvdr)”, vertelt Brandon Mechele op onze officiële website. “Na de rust nam Oostende ook veel meer risico. Met een extra spits vooraan, waardoor wij als verdediging verder uit mekaar moesten spelen en er meer ruimte kwam tussen de centrale verdedigers. Daardoor kregen we het een stuk moeilijker dan in de eerste 45 minuten.”

“De drie punten zijn uiteraard het belangrijkste, maar desondanks moeten we toch alert zijn voor onze mindere prestatie van de tweede helft en inzien dat het bijvoorbeeld komende zondag op Gent zeker zo niet kan. Terug de voetjes op de grond en proberen de focus te behouden over de negentig minuten”, besluit een strijdvaardige Mechele.

Poulain heeft volgens Het Nieuwsblad een probleem aan de adductoren en het is nog maar de vraag of de 30-jarige Fransman zondagnamiddag in actie kan komen tegen AA Gent. Ivan Leko tikte zijn spelers achteraf overigens op de vingers, want zijn ploeg slikte tegen de Kustboys al voor de derde competitiewedstrijd op rij twee doelpunten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws