Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans trekken grote ogen tegen KV Oostende: “Kunnen zij niet elk een Gouden Schoen krijgen?”

Club-fans met sjaal (Club Brugge - Antwerp)

Club Brugge heeft nog maar eens de drie punten thuis weten te houden. In een wedstrijd met twee gezichten tegen KV Oostende werd het 3-2 in het voordeel van Blauw-Zwart. 

Leko zag zijn manschappen een verschroeiende start nemen. Na amper 5 minuten voetballen resulteerde dat in de openingstreffer van Vanaken. Nauwelijks enkele minuten later verdubbelde Vormer via een knappe vrijschop de score: 2-0.

Club bleef een dik kwartier serieus op het gaspedaal duwen, maar een staalharde vrije trap van Vanaken trof de kruising. Daarna liet Club het tempo zakken, maar KV Oostende was niet bij machte om de leider iets in de weg te leggen. Al was het even voor het rustsignaal wel schrikken toen Gabulov een schot van Lombaerts loste. Canesin schoot van dichtbij binnen, maar werd terecht afgevlagd vanwege buitenspel.

Toch nog bibberen

Custovic wist dat hij moest ingrijpen aan de rust en veranderde zijn 3-5-2 opstelling naar de gebruikelijke 4-4-2. Mét succes, want de Kustboys toonden na de pauze een heel ander gelaat. In minuut 48 was het ex-speler Gano die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Al ging er wel een fout op Limbombe aan het doelpunt vooraf. Club bleef niet bij de pakken zitten en reageerde meteen. Limbombe lanceerde Diaby en die schoot zijn tiende van het seizoen voorbij Dutoit: 3-1.

De bezoekers waren niet van slag en lanceerden de ene na de andere aanval. Gabulov stond keer op keer pal, maar moest zich in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog voor de tweede keer gewonnen geven op een kopbal van Akpala. Jan Breydel bibberde nog even, maar Club kroont zich wel tot de winnaar van de midweekspeeldag. Achtervolgers Charleroi, Anderlecht, AA Gent én Antwerp lieten immers allemaal punten liggen. De Brugse fans genoten vooral van de blitzstart, met orkestmeesters Vormer en Vanaken op kop.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws