Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans nemen revanche op Antwerp en Paul Gheysens

Club-fans juichen (Club Brugge - Sint-Truiden)

Het was al van 1997 geleden, maar zondagnamiddag zag het er lang naar uit dat Club Brugge nog eens zou verliezen op de Bosuil. In een doldwaze slotfase zette Blauw-Zwart een 2-0 achterstand echter nog recht.

László Bölöni had – net zoals in de heenmatch – zijn manschappen de opdracht gegeven om man op man te spelen. Een ouderwetse tactiek, maar wel een effectieve tegen de leider uit de Jupiler Pro League. Club kwam immers geen enkel moment echt in zijn spel tegen The Great Old.

De thuisploeg koos zijn momenten om te prikken en was na tien minuten voetballen dichtbij de openingstreffer. De vrijschop van Hairemans trof echter het zijnet. Even later was het dan toch raak. Blauw-Zwart kreeg de bal niet weg na een corner en via de rug van Mechele rolde de bal voor de voet van Borges: 1-0.

Door het oog van de naald

Club reageerde via een afstandsschot van Vanaken en een goeie kans voor Vormer, maar de favoriet voor de Gouden Schoen miste oog in oog met Bolat. Even voor het rustsignaal viel de goal aan de overkant. Van Damme bediende Owusu, die Denswil in de lucht aftroefde en de bal voorbij Gabulov kopte.

Na de pauze had Club al snel een strafschop kunnen krijgen voor een handsbal van Van Damme, maar scheidsrechter Delferière liet begaan. Blauw-Zwart ging nog 45 minuten lang op zoek naar de aansluitingstreffer, maar grote kansen bleven uit. In de absolute slotfase gebeurde het dan toch nog. In minuut 89 scoorde Tomecak, in minuut 92 Vormer! De Brugse fans smulden dan ook met volle teugen. Antwerp-eigenaar Paul Gheysens – die een officiële klacht indiende tegen het GRUP voor het nieuwe stadion van Club – kreeg de volle laag.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws