Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge tattoo in de kijker: “Met een ganse horde vrienden van café ‘t Putje”

Club Brugge tattoo in de kijker Thierry Dodici

Club Brugge beschikt over een hondstrouwe aanhang die er fier op is om tot de Blauw-Zwarte familie te behoren. Sommige fans laten hun liefde voor Blauw-Zwart zelfs vereeuwigen met een tattoo. Want Club-supporter ben je niet voor even, maar voor het leven! Deze keer komt niemand minder dan Thierry Dodici – de schrijver van East Side Never Dies – aan het woord.

Wat is je eerste contact met Club Brugge?
“Toen ik 8 was (1976) nam mijn moeder me voor het eerst mee naar Olympia. Veel herinner ik er mij niet van. Maar de sfeer moet me enorm aangegrepen hebben, want daarna was ik bijna iedere wedstrijd weer mee. Ik ben met een zelfgemaakte beker het veld van Lokeren opgelopen toen we er kampioen werden en was op de Heizel toen Club er Sporting versloeg in de Bekerfinale van 1977. Ik zag Club driemaal op rij kampioen worden en in die periode versloegen ze topelftallen als Real Madrid, Hamburg en Juventus.”

Ben je op elke wedstrijd aanwezig?
“42 jaar lang ga ik al naar Club kijken, ik miste nauwelijks een thuiswedstrijd en heb al meer dan 60 Europese verplaatsingen op de teller staan. In onze grote vriendenkring van Gentse Club-supporters is het evident dat we hier in onze geboortestad aantonen dat we Club-fans zijn. Vroeger op school was dit met een Blauw-Zwarte sjaal.”

Wat is je mooiste herinnering aan Blauw-Zwart? 
“De dubbel van 1996, de eerste keer kampioen onder coach Sollied, alle zeges thuis tegen Sporting en AA Gent, de 0-3 zege in Brussel, het zijn één voor één mooie herinneringen. Maar de goal van Refaelov op de Heizel in 2016, de 4-0 thuiszege die ons kampioen maakte in 2016 en nu de historische 5-0 zege… Dat zijn drie gloriemomenten die nog vers in het geheugen liggen. Niet toevallig driemaal tegen de grote rivalen uit Brussel.”

Waarom liet je Club Brugge op je lichaam vereeuwigen?
“Mijn eerste tattoo was gewoon ‘FC Brugge’ op de enkel. Daarna kwam het oude Club-logo erbij te staan. Deze tattoos kwamen van de hand van John Artliner in Brugge. Met de recentste titel in 2016 besloten we met een ganse horde vrienden van café ‘t Putje om een ‘1891’ tattoo te laten plaatsen. Tegenwoordig lopen we rond met een ketting van het Club-embleem en velen van ons hebben een Club-tattoo op het lijf gekerfd.”

Waar heb je je tattoo laten plaatsen?
“Bij Kingpin in Brugge. Yannick had reeds lange tijd zijn shop in Sint-Kruis en met zijn verhuis naar het centrum van Brugge kwam daar een tatoeagezaak bij. De keuze was dus snel gemaakt om bij Yannick te gaan. Op mijn lijf staan tattoos van Club, van U2 en van mijn dochtertje, waarschijnlijk de drie belangrijkste zaken in mijn leven.”

LEES OOK: Thierry Dodici legt uit waarom East Side Never Dies álle verwachtingen overtreft

Thierry Dodici Club Brugge tattoo

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws