Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club Brugge brainstormt over het bewust laten schieten van de bekerfinale”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Club Brugge en zijn supporters dromen al een heel seizoen luidop van de dubbel, maar volgens Wim De Coninck kunnen de zaken wel eens helemaal anders lopen. De analist zag de voorbije weken een duidelijke dip bij Blauw-Zwart en twijfelt er in onderstaand opiniestuk voor Sport/Voetbalmagazine sterk aan of de leider in de Jupiler Pro League straks wel voluit zal gaan in de halve finale van de Beker van België tegen Standard. Ivan Leko noemde de Croky Cup nochtans al meermaals de ‘Champions League’ van Blauw-Zwart dit seizoen.

“Na de bekerwedstrijd tegen Charleroi dacht je: dit Club verbetert elke week, maar op Antwerp was het al veel minder, tegen Oostende was het een ploeg met twee gezichten en op Gent was het de zwakste prestatie van het seizoen. Het kan aan vermoeidheid liggen, want Leko roteerde heel weinig, tenzij voorin. Van donderdag naar zondag is kort en dat zag je. Ik zag een bezorgde blik bij Leko.”

“Ik ben benieuwd hoe hij het in Standard voor de beker gaat aanpakken. Moet hij een bekerfinale hypothekeren, om wat rust te geven? De week nadien, de dag na de Gouden Schoen en die festiviteiten, is er de return. Leko zal die beslissing niet alleen nemen, maar geen bekerfinale in maart geeft je wat meer ruimte voor rust en voorbereiding op de Play-Offs. Daar zal dezer dagen in Brugge over worden gebrainstormd. Ze kunnen heel goed voetballen, maar als ze niet allemaal fit en scherp zijn, kunnen ze ook een ander gezicht tonen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws