Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

AI! Zonder dat hij het beseft, spreekt Hans Vandeweghe zichzelf flagrant tegen

Hans Vandeweghe over de illegale Ghelamco Arena

Het is een publiek geheim dat Hans Vandeweghe sympathie heeft voor AA Gent en hij tegelijkertijd niet hoog oploopt met Club Brugge. Het valt natuurlijk ook op wanneer je zo nu en dan met de term “randdebielen” naar de Blauw-Zwarte aanhang verwijst. Ook over het stadion van de Buffalo’s heeft de columnist een uitgesproken mening. Nochtans had Vandeweghe zo’n drie jaar geleden een compleet andere kijk op de zaken. 

Vrijdag 19 januari 2018. Vandeweghe geeft zijn visie op het boek ‘De illegale Ghelamco Arena’. “Het staat vol met fouten en is totaal naast de kwestie. Uiteraard mag een stadion betaald worden met overheidssteun. Dat gebeurt overal in de wereld, zelfs in de duurste sporten. De Ghelamco Arena is geen illegale Ghelamco Arena”, klinkt het klaar en duidelijk in onderstaande video.

Eén dag later, in zijn column voor De Morgen, neemt Vandeweghe het nogmaals op voor AA Gent en de socialisten. De kans om Club Brugge daarbij als boeman af te schilderen laat hij uiteraard niet liggen. Dat de Gentenaar zichzelf daarmee flagrant tegenspreekt, vergeet hij gemakshalve…

Zaterdag 4 oktober 2014. Zelfde schrijver. Zelfde medium. Getiteld: ‘Stadionbouw is niét de taak van de nationale overheid’. Uit de volgende passage blijkt dat Vandeweghe zijn mening op enkele jaren tijd serieus heeft herzien. “Het profvoetbal met al zijn directe en indirecte voordelen moet niet komen schooien om overheidssteun voor stadionbouw. De overheid moet wel in de ontsluiting van dat stadion voorzien, maar binnen het redelijke.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws