Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“AA Gent heeft geen Club-complex meer”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Gent)

Zondagnamiddag treffen AA Gent en Club Brugge elkaar in een nieuwe Slag om Vlaanderen. In de Ghelamco Arena hopen ze meer dan ooit hun goeie thuisreeks voort te zetten met een driepunter tegen Blauw-Zwart, getuige daarvan hun aangekondigde Buffalo Beat (die door de hevige kritiek wel alweer werd afgevoerd). Hoe dan ook zijn ze bij Sport/Voetbalmagazine van mening dat de Buffalo’s de laatste jaren serieuze stappen voorwaarts hebben gezet. In onderstaand stuk, getiteld “AA Gent heeft geen Club-complex meer”, schrijft het weekblad waarom het die visie is toegedaan.

“Sinds AA Gent in de Ghelamco Arena speelt, heeft het geen Clubcomplex meer. Het voelt zich een Belgische topclub, die elk jaar Europees moet voetballen. Het enige wat Gent nog mist, is wat Anderlecht, Club Brugge en Standard wél hebben: een mooi gevuld palmares. Met één titel en drie bekers sta je niet bij de top drie in België, die grossiert in landstitels en trots is op zijn Europese finales.”

“Toch is de vooruitgang meetbaar. Toen Ivan De Witte in 1999 voorzitter werd, trok AA Gent gemiddeld 7000 toeschouwers, van wie 2700 abonnees. In het laatste seizoen in het Ottenstadion had blauw-wit 8680 abonnees. In de Ghelamco Arena waren dat er 13.700 in de eerste twee jaar en 17.800 nu, net als de vorige jaren, na het behalen van de titel. In het eerste seizoen was het nieuwe stadion zeven keer uitverkocht. Sinds de titel is het dat elke keer, op het bezoekersvak na.”

Communiceren met de buitenwereld

“Bij het aantreden van De Witte als voorzitter in 1999 bedroeg het budget 5 miljoen euro. In het laatste jaar in het Ottenstadion was dat al meer dan verdubbeld (12 miljoen). In het kampioenenjaar steeg het budget naar 24,5 miljoen, dit seizoen zelfs naar 40 miljoen. Dat betekent: top in België.”

“Het maakt dat onder De Witte het budget bijna maal acht ging, en het gemiddeld aantal toeschouwers bijna verdrievoudigde. Toch bleef De Witte al die jaren de meest benaderbare voorzitter van eerste klasse. ‘Ik zoek de media niet, ik duw ze alleen niet weg’, zei hij een paar jaar geleden nog. ‘Omdat ik vind dat communiceren met de buitenwereld bij mijn functie als voorzitter hoort.'”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws