Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ze vallen als vliegen bij Anderlecht: slechts 11 (!) veldspelers beschikbaar tegen Club Brugge

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent)

Hein Vanhaezebrouck zit met heel wat kopzorgen in aanloop naar de levensbelangrijke topper tegen Club Brugge. Zo heeft hij op dit moment slechts 11 veldspelers en 3 keepers ter beschikking. In totaal zijn 5 Anderlecht-manschappen er met zekerheid niet bij tegen Blauw-Zwart, terwijl 4 spelers twijfelachtig zijn.

Toen Vanhaezebrouck donderdag op Neerpede arriveerde, kreeg hij te horen dat Kara ziek in zijn bed was blijven liggen. De centrale verdediger is bovendien sowieso al onzeker door een probleem aan de adductoren waar hij al langer mee sukkelt.

De donderdag van de Anderlecht-coach werd volgens Het Laatste Nieuws nog wat belabberder toen ook Stanciu na een kwartier trainen noodgedwongen de kleedkamers moest opzoeken met pijn aan de adductoren. En dan is er nog Adrien Trebel. De Fransman liep een kuitverrekking op tegen Charleroi en is net als Kara en Stanciu twijfelachtig.

Plots nóg een sterkhouder onzeker

UPDATE 13.45 uur: ook Kums kon vrijdag niet meetrainen. Hij kreeg donderdag een trap en mag zichzelf toevoegen aan het lijstje met twijfelachtigen voor zondag. Vanhaezebrouck houdt zo nauwelijks nog fitte spelers over.

Door de jaren heen hebben we echter geleerd dat Anderlecht-spelers pas écht out zijn voor de topper tegen Club als ze zondag niet op het wedstrijdblad staan. In het geval van Chipciu – die de begrafenis van zijn overleden vader voorbereidt – Deschacht (geschorst), Teodorczyk (geschorst), Najar (hervat pas maandag met de beloften) en Sowah (geopereerd voor pubalgie) kunnen we daar alvast zeker van zijn. Enkele beloften van Paars-Wit zullen komend weekend de bank moeten opvullen op Jan Breydel. Tot slot heeft ook Ivan Leko enkele zorgen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws