Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vier redenen waarom Club Brugge ook zondag tegen Eupen zal zegevieren

Cools - Wesley - Dennis - Poulain (Club Brugge - Zulte Waregem)

Zondagavond om 18 uur is het Kehrwegstadion het decor voor de derde wedstrijd van Club Brugge in een week tijd. Blauw-Zwart had donderdagavond verlengingen nodig in een loodzware bekermatch tegen Zulte Waregem, maar desondanks lijken Ivan Leko en zijn manschappen zich niet meteen zorgen te moeten maken tegen Eupen. Althans, als we de statistieken er even bijnemen… 

Eerst en vooral betekent Eupen – Club een duel tussen de laatste en de eerste in de Jupiler Pro League. Voorts slikten de Panda’s dit seizoen al het meeste doelpunten (41), terwijl Blauw-Zwart momenteel de meest productieve ploeg op het hoogste niveau is (36).

De ploeg van Claude Makélélé blijkt ook de slechtste leerling van de klas wat betreft het aantal geïncasseerde goals uit stilstaande fasen (11). Club kon dan weer het vaakst scoren na een vrije trap, penalty, hoekschop of inworp (14).

Tot slot heeft Club Brugge in competitieverband nog nooit punten laten liggen tegen Eupen. In de Beker van België ging het wél al eens mis. Vorig jaar zorgde ex-speler Siebe Blondelle in de absolute slotfase immers voor de 3-2 en bijgevolg de uitschakeling voor MPH & co in de achtste finales van de Croky Cup.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws