Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

(VIDEO’S) – Club-fans kirren ook Achter de Kazerne van plezier: “Tacticus en motivator”

Club-fans FC Bruges (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge heeft ook zijn uitmatch tegen KV Mechelen tot een goed einde gebracht. In een wedstrijd die er eigenlijk nooit één was trok Blauw-Zwart met 0-3 aan het langste eind. Ivan Leko en zijn manschappen zetten achtervolgers Charleroi en Anderlecht zo nog wat extra onder druk. De virtuele voorsprong op de Carolo’s is 11 punten, op Paars-Wit bedraagt die zelfs 16 punten.

In een aanvangsfase met veel middenveldspel was het Club Brugge dat als eerste zijn neus aan het venster stak. Na tien minuten voetballen duwde Wesley een voorzet van Cools ruim naast het doel van Coosemans. KV Mechelen kon geen vuist maken en werkte zichzelf in de nesten door een penaltyfout van Cocalic op Diaby. Vormer ging achter de bal staan en schoot het leer perfect in de linkerbovenhoek (zie video).

Op het halfuur sloeg Club een tweede keer toe. Wesley kreeg te veel tijd in de zestien en bedankte met een stevige knal: 0-2. Toen De Witte even voor het rustsignaal een terechte rode kaart kreeg na een stevige fout op Wesley (zie video) was de match eigenlijk al gespeeld.

Opnieuw een handvol uitblinkers

Na de pauze probeerde Malinwa nog wel via een dubbele poging van Tomecak, maar voor een doelpunt moesten we opnieuw naar de overkant kijken. Op het uur deed Diaby – voor zover dat nog nodig was – de boeken helemaal dicht. Na een knappe assist van Cools (zie video) schoot Diaby de 0-3 eindstand tegen de touwen. In het slot liep een gefrustreerde Bandé nog tegen een rode kaart aan (zie video).

De meegereisde Brugse aanhang kon zo opnieuw vieren en zag Club al zijn zevende uitoverwinning van het seizoen pakken. In het klassement staat de teller op 50 punten. Aan uitblinkers opnieuw geen gebrek, onderstaand een bloemlezing.

Fenomenale penalty van Vormer

Knappe assist van Cools op Diaby

Terecht rood voor De Witte

Ook nog rood voor Bandé

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws