Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

(VIDEO) – Strijdvaardige Verhaeghe lucht zijn hart: “Een trieste vaststelling”

Bart Verhaeghe over voetbalstadions in België

Marc Coucke vertelde vrijdag op zijn eerste persconferentie bij Anderlecht dat hij enkel geïnteresseerd is in een eigen stadion voor Paars-Wit. De plannen voor het Eurostadion lijken zo meer dan ooit in de prullenbak te belanden. Ook Club Brugge wil al jarenlang een nieuwe voetbaltempel bouwen, alleen is dat in een land als België allesbehalve evident. Bart Verhaeghe geeft een woordje uitleg.

“Of ik er 5 jaar geleden op gerekend had dat het nieuwe Club-stadion er al zou staan? Nee, ik ben een realist”, vertelt onze voorzitter in gesprek met De Tijd. “Ik wist dat zoiets niet meteen gerealiseerd zou worden, al kon ik dat niet openlijk zeggen. Het zou een proces met veel horden worden. Maar ik ben wel erg trots op het feit dat we onze inkomsten uit tickets, sponsoring, catering en B2B-inkomsten toch hebben verdubbeld, en dat in een oud krot als het Jan Breydel-stadion. Een stadion dat volledig is uitgeleefd. Sinds 2012 heeft Club Brugge al 13 miljoen euro geïnvesteerd in dat oude stadion. Om maar te zeggen dat wij er alles voor over hebben om de fans centraal te stellen.”

Club heeft al heel wat stappen ondernomen voor een stadion van 40.000 zitjes met een kostprijs van zo’n 80 à 85 miljoen euro, maar dat wil niet zeggen dat de nieuwe voetbaltempel daarom eerder klaar is dan die van rivaal Anderlecht. “Van mij mogen ze er allebei zo snel mogelijk komen. Maar het zal niet afhangen van de voetbalclubs zelf. Dat is de trieste vaststelling: we hebben de middelen, we zijn bereid het risico te lopen, de wil en de goesting zijn er en tóch stuit je op iets dat zo complex is en waar je zo weinig vat op hebt, dat ik begot niet meer kan zeggen wanneer het stadion van Club Brugge er ooit komt.”

Aanzienlijke omzetverhoging 

Van opgeven wil onze voorzitter echter niet weten. “Ik ben een Club Brugge-supporter, mijn wortels liggen in West-Vlaanderen, ik weet wat dat wil zeggen: bluven goan. We zijn niet anders geworden sinds ik eigenaar werd. Integendeel, we zijn meer Club Brugge dan ooit. Ik zou graag meer dan de huidige 24.000 abonnementen willen verkopen. We zouden, als we willen, gemakkelijk naar 32.000 kunnen gaan. Maar dat kan niet, daarvoor biedt het huidige stadion te weinig plaats.”

Tot slot maakt Verhaeghe de vergelijking met de Ghelamco Arena, waardoor AA Gent zijn inkomsten de voorbije drie jaar zag verdubbelen. “Dat is louter omdat de Buffalo’s naar een nieuwe voetbaltempel zijn verhuisd. De dag dat wij dat doen, verhoogt onze omzet met nog eens 20 tot 25 miljoen euro. De impact van zo’n nieuw stadion is gigantisch.”

Verhaeghe over voetbalstadions in België

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws