Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verheyen geeft zijn visie op spitsenkwestie: “Dat aspect is ontzettend belangrijk”

Gert Verheyen (analist)

Problemen zijn er bij Club Brugge dezer dagen niet echt, integendeel. Als Ivan Leko al problemen heeft, zijn het luxeproblemen. In de aanval bijvoorbeeld beschikt hij met Wesley, Dennis, Vossen en Diaby over vier spitsen die goed presteren en hengelen naar een vaste basisstek.

Leko wisselt dan ook bijzonder vaak tussen zijn spitsen. Dat ziet ook Gert Verheyen. “Welke spitsen Leko precies moet opstellen, daar wil ik mij niet te fel over uitspreken. Ik vind dat je zoiets op training moet bekijken. Wij zien alleen maar de wedstrijden, een trainer ziet zoveel meer op een oefenveld. Je stelt logischerwijs de spelers op die op training het meeste laten zien, al hou je natuurlijk ook rekening met de prestaties in de vorige matchen. Eén ding is voor mij wel duidelijk: Club beschikt over vier goeie aanvallers”, vertelt het Clubicoon aan Voetbalkrant.

Welk duo Leko moet opstellen, is daarom ook voor Verheyen geen vraag met een pasklaar antwoord. “Mensen kijken vaak naar complementariteit in de zin van kwaliteiten en profielen, maar het mentale aspect is ook ontzettend belangrijk. Spitsen die samenspelen moeten elkaar iets willen gunnen, elkaar assists geven en bij een doelpunt ook oprecht blij zijn voor elkaar.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws