Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck mag zich aan dubbele verrassing verwachten op Jan Breydel

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

In aanloop naar de topper tussen Club Brugge en Anderlecht had Hein Vanhaezebrouck zijn vizier gericht op de (video)refs en alles wat Blauw-Zwart ziet. Ook de twaalfde man moest eraan geloven: “Het publiek in Brugge supportert niet voor hun ploeg, maar ze reageren op alle externe factoren, zoals de tegenstander en de scheidsrechter. Ik heb al veel slechte ervaringen in Brugge gehad, ook al met Kortrijk. Niet één of twee, maar héél veel”, klonk het onder meer. Uitspraken waarmee de trainer van RSCA nog wat olie op het vuur gooide, hetgeen hij straks als een boemerang terug in zijn gezicht mag verwachten.

Op 1 oktober gaf Vanhaezebrouck in extremis forfait voor een potje voetbal op Brugse bodem met AA Gent, maar deze keer zal hij wél van de partij zijn. En dat als coach van de aartsrivaal. Gevolg: om hem deze keer nóg hartelijker te verwelkomen, zal Jan Breydel straks opnieuw omgetoverd worden tot een stadion vol Hein-imitators. “Heintje wou ontsnappen, maar dit doet hij niet. Eens in ons stadion, zwaaien maar als u hem ziet. Zwaaien met ongeveer 28.000 man, geen warme ontvangst is wat Heintje alvast niet zeggen kan”, klinkt de uitleg bij het Facebook evenement.

En dan is er nog de befaamde ‘pennenzakkenrel’. Vanhaezebrouck vertelde in zijn eerste persconferentie op Neerpede dat hij als kind een Paars-Witte pennenzak had, maar in werkelijkheid ging het om een Blauw-Zwart exemplaar. Dat bevestigden zowel zijn oud-leraar als een artikel uit de jaren ’90. De Brugse aanhang roept op Facebook dan ook op om een Blauw-Zwarte pennenzak mee te nemen naar het stadion. “Hein houdt enorm veel van pennenzakken! Wij zouden zeggen, neem jullie beste Blauw-Zwarte zak mee van thuis en geef deze man een cadeau om zijn verzameling compleet te maken!'”, klinkt de oproep. Dolle pret verzekerd! 😀

De Brugse zwaaifeesten

Brugse zwaaifeesten

Met de pennenzak naar Jan Breydel

Met de pennenzak naar Jan Breydel

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws