Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt ziet 2 nadelen voor Club Brugge in aanloop naar topper tegen Anderlecht

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Club Brugge ontvangt woensdagavond eerst nog Chaleroi, maar het is ook al uitkijken naar de klassieker van komende zondag tegen Anderlecht. Peter Vandenbempt zag alvast positieve signalen bij Blauw-Zwart tegen Lokeren, met een uitstekende Jordy Clasie en Ruud Vormer. Al is er volgens de radiocommentator omwille van twee redenen nog een sprankeltje hoop voor Hein Vanhaezebrouck & co.

“Jordy Classe”, titelt Vandenbempt zijn opiniestuk van deze week in Sport/Voetbalmagazine. “De Nederlander illustreerde de weelde die Ivan Leko op dit moment heeft. Sleutelspeler Nakamba kon zorgeloos aan de kant gelaten worden, de voetballende pitbull Clasie nam zijn rol met verve over. Als aanjager, verbindingsman en goeie, slimme voetballer uiteraard een meerwaarde voor een Belgische topclub, niet toevallig al 12 miljoen waard geweest en al veertig matchen in de Premier League gespeeld.”

“Club Brugge formuleerde een gepast antwoord op de non-prestatie van een week eerder in Eupen: kwaliteit en engagement. Met Ruud Vormer alweer nadrukkelijk solliciterend naar de Gouden Schoen, in de tweede stemronde zonder concurrentie.” Blauw-Zwart is momenteel een échte machine, maar twee zaken spelen volgens de analist in het nadeel van Leko en zijn manschappen. “Een midweek-bekermatch voor Club en een heel slecht veld: meer goed nieuws valt er voor Anderlecht vanuit Brugge niet te melden. De leider is klaar voor de doodsteek.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws