Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt zag Leko punten scoren, maar waarschuwt hem tegelijkertijd: “Frontale aanval”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Club Brugge is er afgelopen weekend niet in geslaagd om zijn veertiende overwinning van het seizoen te pakken bij de rode lantaarn. Eupen hield de leider van de Jupiler Pro League op een 2-2 gelijkspel. Peter Vandenbempt had het in zijn analyse vooral over trainer Ivan Leko.

“Club Brugge was in de eerste helft ongelooflijk slecht over de hele lijn, een leider en kandidaat-kampioen onwaardig”, oordeelt de radiocommentator bij Sporza. “Dat was zeer vervelend voor de trainer Ivan Leko. Ik moet zeggen dat die gisteren punten heeft gescoord, maar tegelijkertijd moet hij toch ook een beetje opletten.”

Eerst benadrukt Vandenbempt het positieve. “Leko heeft punten gescoord door snel in te grijpen, na een half uur al, door te wisselen en op een andere manier te gaan voetballen. Met actieve coaching heeft hij geprobeerd om het tij te keren. Dat is half gelukt. Hij scoorde ook punten door achteraf geen excuses te zoeken, in bijvoorbeeld vermoeidheid na de midweekbekermatch.”

Toch wil de analist onze Kroatische trainer ook waarschuwen. “Leko was achteraf publiek wel heel streng voor zijn spelers. Die betere tweede helft en de halve remonte stemden hem toch niet milder, hoewel een offday voor een speler – dat hebben profvoetballers mij wel vaker gezegd – een keer ongewild kan gebeuren. Dat is dan maar menselijk. Met dat soort frontale aanvallen op je spelers moet je als coach, zeker na toch een uitstekende campagne in de competitie, toch zuinig zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws