Vandenbempt twijfelt er geen seconde aan: “Hij is de diepe spits van leider Club Brugge”

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Ivan Leko beschikt dezer dagen over heel wat aanvallende weelde in zijn spelerskern. Met Jelle Vossen, Abdoulay Diaby, Wesley Moraes en Emmanuel Dennis kan onze coach immers wekelijks een keuze maken uit vier goeie aanvallers. Elk met hun specifieke kwaliteiten en gebreken. 

Peter Vandenbempt was in de competitiematch tegen Zulte Waregem vooral onder de indruk van invaller Wesley. “Met zijn kracht en gestalte was hij cruciaal. Hij zette de Waregemse defensie veel meer onder druk en zijn geweldige knal voor de gelijkmaker verraadt veel potentieel. Leko managet zijn wispelturige aanvaller zeer goed: veel vertrouwen geven en als het rendement wat zakt, laten uitblazen op de bank. Zijn invalbeurt heeft Wesley zeker weer gelanceerd en dat is goed nieuws voor Club Brugge, want híj is de diepe spits van de leider.”

Voorts is de radiocommentator vol lof over de evolutie die Anthony Limbombe doorgemaakt heeft. “Het slot van de wedstrijd is zijn terrein geworden, drie keer matchwinnaar, zes punten extra voor Club Brugge. Limbombe is door het geduldige kneedwerk van Michel Preud’homme en Ivan Leko een behoorlijk complete speler geworden. Zijn snelheid, dribbels en diepgang zijn intussen gekoppeld aan tactische discipline – soms nog met wat haperingen – maar hij doet zijn defensieve arbeid op de flank naar behoren”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Laaste nieuws

Mignolet doet oproep naar jongeren

Simon Mignolet kwam vandaag al in het nieuws met de schenking van tablets aan de ziekenhuizen in zijn thuisstad Sint-Truiden. Hij had...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Philippe Clement doet het met Black Power

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Trainer Philippe Clement reageerde...

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.

Blijft Club Brugge dit jaar met lege handen achter?

Club Brugge was bezig aan een uitmuntend seizoen. Niets leek blauwzwart nog in de weg te liggen om de dubbel te pakken....