Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Of we na de topper tussen Club en Anderlecht de kampioen zullen kennen?”

Peter Vandenbempt (analist)

Terwijl Club Brugge geen problemen kende met Lokeren, ging Anderlecht in eigen huis onderuit tegen Charleroi. En waar Ivan Leko over een kern met luxeproblemen beschikt, zit Hein Vanhaezebrouck met heel wat vraagtekens. Olivier Deschacht en Łukasz Teodorczyk zijn er door hun rode kaart tegen de Carolo’s sowieso niet bij, maar ook Adrien Trebel en Kara Mbodj zouden vanwege blessures wel eens kunnen ontbreken op Jan Breydel.

Peter Vandenbempt is dan ook van mening dat Club Brugge straks de favoriet is om de klassieker naar zich toe te trekken. “Of we na de topper van zondag tussen Club Brugge en Anderlecht de kampioen zullen kennen? Zo snel gaat het allemaal niet, maar voorlopig spreekt wel alles in het voordeel van Club Brugge.”

“Als je kijkt hoe sterk Club was voor de rust tegen een weliswaar zwak Lokeren, maar toch… Club heeft ook al bijna twee jaar thuis niet meer verloren, is een ploeg die ingespeeld is, die overloopt van het vertrouwen, die weet als het moeilijk gaat, dat het toch nog goed komt. En een ploeg die bloed ruikt natuurlijk tegen een Anderlecht-elftal dat nog zoekende is en een onvolledige kern heeft door blessures en schorsingen.”

Volgens Vandenbempt wil Paars-Wit dan ook vooral voorkomen dat de huidige puntenkloof met de leider nóg groter wordt. “Ik denk dat Vanhaezebrouck gelijk heeft als hij al tevreden zal zijn dat Anderlecht een punt pakt in Brugge. En Paars-Wit zal ook tevreden zijn als het bij de winterstop nog altijd ‘maar’ op tien punten van Club Brugge zal staan”, besluit de radiocommentator bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws